Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lianne startte onlangs haar eigen winkel: ‘Ineens had ik zoveel vrije tijd over’

Door Thijs Dingemans 22 mei 2020

Ze had 15 maart haar laatste werkdag – uitgerekend de dag dat de intelligente lockdown in Nederland begon. Twee dagen daarvoor tekende Lianne Wouters (26) een contract bij haar nieuwe werkgever. Maar zonder ook maar één dag te werken, was ze alweer werkloos; haar contract werd door het coronavirus meteen ontbonden. “En dan zoek je vol goede moed verder. Ik heb altijd al de droom gehad om een eigen winkel te starten. Toen dacht ik: dit is het moment.”

Lianne herinnert zich het moment nog goed. Vol goede moed zou ze medio april beginnen met haar nieuwe job. “Ik heb begin dit jaar mijn contract opgezegd bij mijn oude werkgever, omdat ik toe was aan iets nieuws. 15 april zou ik beginnen bij mijn nieuwe werkgever in Den Bosch. Dat het niet doorging, was erg balen. Ik had er zoveel zin in.”

“Ineens had ik zoveel vrije tijd over”

De Bossche zocht hard door naar een nieuwe job. En toen kwam het besef: “Ik heb altijd de droom gehad om een eigen winkel te starten. In mijn vrije tijd was ik al druk bezig met plannen uitzetten. Ineens had ik zoveel vrije tijd, dat ik dacht: het is zonde om nu niet door te zetten. Ook past stilzitten totaal niet bij me, dus ik ging volop aan de slag.” Hard werken werd beloond: op 23 april opende Lianne haar eigen webshop Nanne Home. “Mijn winkel staat in het teken van de leukste woon- en modeaccessoires. Ook verkoop ik cadeautjes voor een verjaardag, housewarming of kraambezoek.”

Tekst loopt door onder Instagrampost. 

Veel positieve reacties

Lianne twijfelde of ze juist nu haar eigen webshop moest starten. “Financieel gezien is het niet de makkelijkste periode: het kost geld en inkomen is er niet. Maar ik dacht: ik heb hier nu zoveel tijd ingestoken, deze periode moet ik benutten. Vooral ook omdat ik er veel energie uithaal.” Lachend: “Ik word thuis gillend gek. Nu ben ik lekker bezig met hetgeen wat ik leuk vind, ik heb altijd al iets gehad met woonaccessoires en woonmode. Anderhalf jaar geleden heb ik ons huis beneden helemaal ingericht met een nieuwe vloer, nieuwe meubels en nieuwe keuken. Daar kreeg ik veel positieve reacties op, evenals op de cadeaus die ik altijd koop.”

Nanne

Lianne deed al wat ervaring op in de modewereld (ze volgde ook de studie modemanagement) en benut dat nu met Nanne Home. Of de bedrijfsnaam van ‘Lianne’ afstamt? “Nee, nee! Mijn beste vrienden hebben een kindje van vier jaar. Die kan mijn naam nu een beetje uitspreken, maar noemde me vier jaar lang Nanne. Dat vond ik zo schattig en lief klinken dat ik dacht: dit wordt de naam van mijn webshop. Het is makkelijker dan Lianne, daar voelde ik niet zoveel voor. Dit is toch erg persoonlijk.”

“Het allermooiste zou zijn als ik dit fulltime kan runnen”

“Ik heb een dag gebaald”, blikt Lianne terug. “Weet je: ik kan me wel druk maken, maar dat verandert de situatie niet. Ik vind vast wel weer een leuke baan en nu kan ik me volledig hierop focussen. Ik ben dagen bezig geweest met productfotografie en inkopen doen. De tijd heb ik dus optimaal benut. Het allermooiste zou zijn als ik dit fulltime kan runnen, maar dat is nu nog niet realistisch.”

Tekst loopt door onder Instagrampost. 

Nanne Home

Ooit hoopt Lianne wél een volledige werkweek te besteden aan Nanne Home. “Maar daar ben ik nu nog te klein voor”, benadrukt ze. Aan haar ambities ligt het in ieder geval niet: “Uiteindelijk droom ik om ook echt een eigen label op te zetten, met eigen producten dus.” Voorlopig bestaat de webshop van Nanne Home uit bestaande woon- en modeaccessoires; Lianne koopt haar producten in bij diverse woonhandels. “Bij elk merk pik ik er één of twee leuke dingen tussenuit. Zo krijg ik wel een soort van eigen collectie.”

‘Mooi?’

De collectie heeft ze inmiddels, met hulp van vrienden, samengesteld. “De eerste keer inkopen doen was erg lastig. Ik had toch mijn eigen huis in gedachten. Daarom heb ik de stijl van zo’n drie vrienden en die van mijn ouders gepakt. Vervolgens heb ik dingen in een wagentje gelegd.” Lianne kijk vooral naar wat anderen leuk vinden. “Ik stuur foto’s en vraag dan: ‘Mooi?’. Het wagentje is vervolgens zo gevuld.”

Lees ook:

de computebrigade

Olivier helpt bij computerproblemen: ‘Wat het probleem ook is, ik los het altijd op’

Het ondernemersbloed was al vroeg volop aanwezig bij Olivier Wouters (25). Hij liep in 2012 een kran...
boozt lifestyle

Lieke had een eetprobleem en geeft nu zelf voedingsadvies: ‘Een crashdieet werkt dus niet’

Het kan zomaar dat je door de coronacrisis meer bent gaan eten dan normaal. Je zit veel thuis, verve...
JANZEN

De winkel van Gertjan is nu open: ‘Het merk past bij Den Bosch’

Het is gedurfd: een winkel starten in tijden van de coronacrisis. Gertjan Schot deed het. Hij opende...
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Bosch' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Bosch.

adv.