Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jadis van The Lemon Kitchen: ‘Mensen zouden dagelijks citroenen gebruiken met koken’

Door Marèl Holtermans 25 januari 2019

Als kind was ze al geïnteresseerd in lekker eten, dus dat ze daar haar beroep van maakte komt voor niemand als een verrassing. Jadis Schreuder (27) is oprichter van The Lemon Kitchen, een bedrijfje dat draait om goed en verantwoord en biologisch eten ‘met een frisse twist’. De citroen staat standaard bovenaan het ingrediëntenlijstje als ze kookt. Ze promoot lekker eten, doet aan foodstyling, schrijft recepten en fotografeert. Tijd voor een gesprek met deze alleskunner! 

“Ik weet nog heel goed dat ik tijdens een kinderfeestje moest kiezen tussen de kindermenu’s in restaurants, maar eigenlijk wilde ik veel liever de escargots. Of een goede tournedos. Daar had ik toen al veel meer mee”, vertelt Jadis. Niet gek, want van haar ouders heeft ze meegekregen hoe belangrijk lekker eten is. En dat heeft ze altijd met zich meegenomen. Jadis: “Ik word gewoon heel blij van goed eten. Het is een momentje van ontspanning, je voelt je goed na een verantwoorde maaltijd en je krijgt er ook nog eens endorfine van.”

The Lemon Kitchen

Om die reden begon Jadis met The Lemon Kitchen. Een bedrijf waarbij het gebruik van de citroen wordt gepromoot voor thuiskoks. Jadis: “In Nederland is het helemaal niet gangbaar om de citroen te gebruiken, maar dat is zo jammer. Het geeft zoveel smaak en zorgt ervoor dat een maaltijd in balans is. Ik gebruik het daarom dagelijks. En nee, mijn eten smaakt niet allemaal hetzelfde. Integendeel!”

Les van topkoks

Volgens Jadis is de citroen erg ondergewaardeerd, en daarom schrijft ze recepten voor bedrijven en consumenten waarbij citroen gebruikt wordt. Dat leerde ze uit ervaring, maar ook tijdens één van haar stages bij topkok Sergio Herman. “Ik was de eerste student van de school die daar terecht kwam, dus dat was wel heel erg leuk. Heel veel geleerd in een korte periode.”

(Tekst loopt door onder de video) 

Alleskunner

Inmiddels is Jadis dagelijks bezig met haar bedrijf, waar ze onder meer aan foodstyling doet en fotografeert. “De gemiddelde werkweek heeft zestig uur. Maar dat maakt me niets uit. Ik vind het zó leuk, omdat het echt mijn passie is.”

Coffeelab en M’EAT

Haar recepten waren eerder al te vinden bij EkoPlaza en de gerechten van Jadis kun je ook vinden bij Coffeelab en M’EAT. “Ik vind het heerlijk om voor Bossche bedrijven nieuwe gerechten te maken. Nu focus ik me op Den Bosch en Utrecht, maar wellicht is dat binnenkort wel heel Nederland of zelfs het buitenland.”

Het is duidelijk dat Jadis voorlopig nog niet is uitgekeken op de de citroen. “Nee, dat gebeurt niet snel”, vertelt ze lachend. “Maar ik geniet ook van een patatje hoor. Als het maar goed bereid is, met citroenzest bijvoorbeeld!”

Lees ook:

palazzo den bosch

Dit is wat Myrna van Palazzo Hair-Design anders doet dan andere kappers

Tegenwoordig moet een kappersbezoek snel en efficiënt zijn voor veel mensen. Net als bijna alle ande...
Brouwerij boegbeeld

In gesprek met brouwvrouw Janneke over bier en buurman de Bossche beul

Wauw, een vrouw die speciaalbier brouwt! Dat is altijd voer voor goede gespreksstof natuurlijk. En a...
Ti Amo Italy

Nice: dit komt er in het pand van Brass

Onlangs werd bekend dat Brass Bistronomique helaas weggaat uit Den Bosch. Wij vroegen ons af wat er ...

adv.