Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jack runt Tegelhuis Den Bosch in z’n eentje: ‘Ik vermaak me hier echt wel; muziekje aan en gaan’

Aangeboden door Tegelhuis Den Bosch 1 november 2019

Hij is al jaren hét gezicht van Tegelhuis Den Bosch en als het aan Jack van Esdonk (60) ligt, blijft hij dat ook nog wel even. Al ruim acht jaar runt Jack de winkel aan de Rietveldenweg in z’n eentje. Of dat niet saai is? “Ik vind het heerlijk om alleen te werken.”

Jack zegt het vol overtuiging. “Ik ben niet de eigenaar, maar wel het gezicht van de winkel. Niet gek ook: al acht jaar ben ik hier van dinsdag tot en met zaterdag in m’n eentje werkzaam. Heerlijk joh! Ik werk graag alleen, zodat ik zeker weet dat het geregeld wordt. Als je een job deelt, weet je soms niet of dingen wel of niet zijn gebeurd. Het in eigen hand hebben, geeft mij een hoop rust.”

Tegelhuis Den Bosch

Saai vindt Jack z’n werk zeker niet. “Ik ben de hele dag bezig”, zegt hij. De telefoon gaat: een klant wil info over de tegelbestelling. “Zo gaat het de hele dag door; de ene keer help ik hier [in de winkel, red.] klanten, dan weer telefonisch. Het andere moment ben ik bezig met orderpicken in het magazijn.” Jack neemt ons mee naar de opslagruimte van Tegelhuis Den Bosch. Wat opvalt: in de hoge rekken is geen leeg gat te bekennen. “Zodra iets leeg is, komt er iets voor terug. Ik hou van orde en structuur, maar dat had je misschien al wel gezien.”

Tekst loopt door onder foto. 

Tegelhuis Den Bosch
Tegelhuis Den Bosch. Foto: indebuurt Den Bosch

Van alle markten thuis

Orderpicken, verkopen, klanten adviseren, vrachtwagens lossen, facturaties opmaken; Jack is van alle markten thuis. Of hij soms geen extra handje mist? “Nee, joh. Dat is ook de reden dat ik het al zo lang volhoud. Ik kan lekker zelfstandig werken en er is niemand die mij terugfluit. Ik ben eigen baas, dat vind ik fijn. Er is niemand die op mijn vingers kijkt en zegt wat ik moet doen.”

Geen dag is hetzelfde

En zo is Jack al jaren hét gezicht van Tegelhuis Den Bosch, wat voor veel klanten – zowel vaste als nieuwe klanten – vertrouwd voelt. “Vorige week kreeg ik nog te horen van een mevrouw hoe prettig ze was geholpen. Ze was zó tevreden, dat geeft voldoening. Daar kun je dan weer de hele dag op teren”, zegt Jack met een voorzichtig lachje. De bescheidenheid siert hem. “Er is geen dag die verveelt. Ik begin hier ’s ochtends om negen uur en stop om half zes. En dat zes dagen in de week.”

Tekst loopt door onder foto. 

tegelhuis Den Bosch
Jack is hét gezicht van Tegelhuis Den Bosch: ‘Ik stap hier elke dag vol enthousiasme binnen.’ Foto: indebuurt Den Bosch

“Ik ben nog altijd springlevend”

Als het aan Jack ligt, blijft hij tot z’n pensioen bij Tegelhuis Den Bosch. Lachend: “Ik hoef nog maar zeven jaar.” En dan, vol enthousiasme: “Ik ben nog altijd springlevend, dat scheelt een hoop. Ik ben zestig, maar voel me lichamelijk nog hartstikke jong. Dat is een fijn gegeven en daar mag ik blij mee zijn. Ik stap hier elke dag vol enthousiasme binnen en kan mijn tijd hier wel uitzitten, maar dan moet ik wel gezond blijven.”

Do it by yourself

“Het is soms wel pittig”, geeft Jack toe. Hij doelt op de tegels, die soms behoorlijk zwaar zijn om te tillen. “Een pak tegels kan zomaar 25/30 kilo wegen. Dat heeft wel impact op je lichaam. Maar hé, zoals gezegd: ik voel me springlevend, dus mij hoor je niet klagen.” Dikke kans dat Jack het tot z’n pensioen alleen uitzingt aan de Rietveldenweg. “Er is mij ooit gevraagd of ik iemand erbij wilde. ‘Nee’, zei ik, ‘daar word ik ongelukkig van’. Ik regel het liever allemaal zelf, daar word ik happy van. En ik vermaak me hier echt wel; muziekje aan en gaan.”

Lees ook:

jonge ondernemers

7 x deze Bosschenaren zijn jong en hebben een eigen zaak

De afgelopen jaren hebben we flink wat jonge ondernemers ontmoet en geïnterviewd. Zij bewijzen dat l...
bij EEF

Moeder Hannie en dochter Eva bakken taarten: ‘Het voelt alsof het elke dag Sinterklaas is’

Eigenlijk stond het professioneel bakken van taarten niet op de planning. Door een bijzondere loop v...
huisdierservice den bosch bosschenaren bijzonder beroep

5 x Bosschenaren met een bijzonder beroep

Wist je dat veel inwoners van onze stad een unieke baan hebben? De een heeft een hondenuitlaatservic...

Meer over Tegelhuis Den Bosch ontdekken?

Tegelhuis Den Bosch bouwmarkten

Vandaag gesloten

Rietveldenweg 13B, Den Bosch

Bekijk meer:bouwmarkten

adv.