Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het online mannenplatform Manify support Bossche locals

Door Marloes van Vliet 23 juni 2017

Wij van indebuurt Den Bosch zetten elke week een Bossche ondernemer in de spotlights. Deze week is dat Tommie van de Wiel van het platform Manify. In dit online magazine kan de moderne man met stijl helemaal los gaan; de nieuwste gadgets komen voorbij, de vetste auto’s maar ook veel lifestyle waar je absoluut van op de hoogte wil zijn. 

Geen randstad

Vier jaar geleden, in 2013, is Manify op afstand opgezet. Tommie woonde destijds in Barcelona en zijn compagnon Roel woonde in Nederland. ”Manify was in het begin een soort hobbyproject van Roel, pas toen we er beiden echt veel energie in zijn gaan steken is het ontpopt tot een groot online platform. Dat ging ons voor de wind, inhoudelijk leek het net of heel mannelijk Nederland hier op zat te wachten.” Uiteraard is Manify gevestigd in Den Bosch en dat is met een reden volgens Tommie: ”Alle andere mannenblogs zitten in de randstad, maar het is juist zo leuk om ook met lokale organisaties te werken, zo weet je wat er speelt in je stad en we supporten deze ondernemingen dan ook enorm.”

Manify
De website van mannenblog Manify

Out of Office

Events organiseren vinden ze ook leuk bij Manify. Op 9 juni was de eerste editie van Out of Office, het eerste offline event van Manify . Wij waren er ook bij en we moeten zeggen; het was een goed feestje inclusief sloep met DJ en een cocktailbar. Tommie weet zeker dat hij in de toekomst nog véél meer van dit soort gezellige festiviteiten gaat organiseren. ”Op 28 juli is de tweede editie gepland, het is een vrijdagmiddagborrel met fijne muziek, een nieuwe locatie en gezellige mensen, wat wil je nog meer?” Niks dus, wij zijn er gewoon weer bij.

Out of Office
Roel & Tommie op het Out of Office event gehost door Manify

Leven als een prins

Het belangrijkste aan Manify vindt Tommie de kwaliteit van de site. ”Als we ergens voor worden geroemd, dan is dat wel voor het uiterlijk en de kwaliteit van de site. Dat betekent dat de content aan bepaalde waardes moet voldoen, makkelijk scoren staat niet op de eerste plek. Je ziet soms bij andere blogs dat titels bijna letterlijk gekopieerd, dat is iets wat wij nooit zouden doen. Als de rest linksaf slaat, ga ik juist rechts.” Manify wordt daarom regelmatig gevraagd om mee te gaan op een persreis. Tommie vindt dat zelf nog een bizar fenomeen. ”In de lente en de zomer zijn er wekelijks altijd een paar man weg van Manify. Alles wordt voor je geregeld en je wordt echt flink in de watten gelegd, soms heb ik het gevoel dat dit allemaal een droom is.” Je moet daardoor wel flexibel zijn en overal kunnen werken, maar dat lijkt ons geen probleem 😉

Manify
Tommie aan het werk op één van zijn flexibele werkplekken

Vertel ons nog even iets wat we niet van je zouden verwachten. ”Nou, vanochtend heb ik mijn pantalon verkeerd om gestreken, ik had geen idee dat dat überhaupt mogelijk was. Daardoor was ik te laat op het werk en kon ik aan iedereen uit gaan leggen waarom.” Einde interview.

Ondernemer uitgelicht

Ken jij een Bossche ondernemer met een bijzonder verhaal? Laat het ons weten! Of bekijk hier het verhaal van Jacques van Eetbar DIT.

adv.