Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Frank van Shell de Pettelaar: ‘We zijn getransformeerd van tankstation tot bakkerij’

Aangeboden door Shell Station De Pettelaar 28 september 2018

Waarschijnlijk het populairste tankstation voor Bosschenaren: Shell de Pettelaar tegenover het Provinciehuis. Frank Koppes is inmiddels twintig jaar verantwoordelijk voor deze locatie en heeft heel wat veranderingen meegemaakt.

Frank komt zelf uit een echte ondernemersfamilie. Zijn ouders hadden een eigen winkel en later een supermarkt. Als kleine jongen vulde hij de vakken al bij. Inmiddels is hij franchisenemer en heeft hij negentig medewerkers in dienst.

Als warme broodjes over de toonbank

”In Den Bosch is de allereerste vestiging van Deli by Shell geopend, waarbij het tankstation getransformeerd is naar bakkerij. Natuurlijk kun je hier ook gewoon tanken, maar veel gasten komen langs voor een vers broodje. We krijgen steeds meer een buurtfunctie, mensen van de verzorgingsflat hiernaast komen dagelijks hun brood bij ons halen.”

In het begin moest men wel even wennen aan de broodjescorner, maar nu gaan ze als warme broodjes over de toonbank – letterlijk. ”Mensen weten ons nu te vinden en we maken de verpakte broodjes zelf klaar in de ochtend. Verder zijn er gasten die speciaal voor onze Starbucks koffie langskomen, ook al is het een automaat. Supergoed concept natuurlijk!”

(tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Onder de mensen zijn

Het leukste van zijn baan vind Frank het omgaan met mensen. ”Of het nou medewerkers of gasten zijn, ik vind het altijd leuk om een praatje te maken. Zinvol ook, zodat mensen weten dat ze gezien en gehoord worden. Het is belangrijk dat mensen zich thuis voelen bij ons, daarom neem ik alleen medewerkers aan die enthousiast en open zijn. Zij geven vorm aan het gastvrije gevoel en bepalen daarmee ons succes. Dat is voor mij vanzelfsprekend, daar ben ik mee opgegroeid.”

”Het hoogtepunt is toch wel elke keer als er een nieuwe vestiging geopend wordt, dat geeft echt een kick. Als we dan met z’n allen keihard gewerkt hebben en je ziet dat de zaak uiteindelijk gaat lopen, daar doe je het voor!”


Meer over Shell Station De Pettelaar ontdekken?

Shell Station De Pettelaar tankstations

Gesloten07:00 - 22:00

Gestelseweg 1, Den Bosch

Bekijk meer:tankstations

adv.