Eva en Thessa van Crème: ‘Ook in onze vrije tijd zijn we continu in de horeca te vinden’
Eva Berends en Thessa Boers bezitten het überschattige, huiselijke koffietentje waar jij ook zéker al een keer binnen bent gestapt: Crème Coffee & Pastry in de Snellestraat. Zij maken de lekkerste koffies, zorgen voor eerlijk en puur voedsel op het menu en kennen elkaar al héél lang.
One year anniversary
Afgelopen november was het één jaar geleden dat Eva en Thessa Crème hebben overgenomen, maar hoe ging het eerste jaar de twee vriendinnen af? Eva vertelt: ”Het was bikkelen, dat is één ding dat zeker is. Vakantie nemen zat er even niet in, maar dat hebben we allebei zeker over voor de kans die we hebben gekregen. We kenden de oude eigenaar al, we kwamen hier zelf ook regelmatig een koffietje drinken. Hij vond het belangrijk dat de opvolger het concept van Crème over zou nemen en op dezelfde manier door wilde voeren – daar waren wij wel voor in!”
Oneindige vriendschap
Eva en Thessa hebben nóg een tentje, deze zit in de Uilenburg en de naam is mede daarop geïnspireerd: de Suikerburg. Tot zes jaar geleden werd deze plek gebruikt als opslagruimte, maar toen de kans zich voor deed om er een horecagelegenheid van te maken, hebben Eva en Thessa dat plan binnen drie weken gerealiseerd.
”We kennen elkaar al vanaf de basisschool, sinds groep één om precies te zijn. We zijn altijd vriendinnen geweest en weten daardoor heel goed wat we aan elkaar hebben. Toen dit plekje vrij kwam, wisten we allebei meteen dat het goed zat en dat we dit moesten gaan doen. Nu hebben we Crème erbij en ook dat gaat nog steeds helemaal top”, aldus Thessa.
(tekst loopt door onder de foto)

Vers, gezond en puur
”We vinden het allebei superbelangrijk dat we met verse, goede producten koken die lekker én gezond zijn. We hebben zowel vegetarische, als veganistische gerechtjes en we staan voor die echte puurheid van eten”, vertelt Eva. Bij Crème kon je altijd al lunchen volgens het shared lunch concept, maar nu hebben Eva en Thessa ook shared dining toegevoegd, met bijpassende openingstijden.
”Donderdag tot en met zondag zijn we ook in de avonden langer open, zodat gasten hier kunnen dineren en vooral gezellig samen gerechtjes kunnen delen in een huiselijke sfeer. We zijn zelf ook bijna altijd in de zaak te vinden, maar als we dan vrij zijn zitten we zelf stiekem ook altijd wel ergens in de horeca. Gewoon om nieuwe inspiratie op te doen, of om onszelf lekker in de watten te leggen, haha!”