Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Esther van Het Veulen: ‘Toen ik op straat stond, boden vaste gasten de sleutel van hun huis aan’

Door indebuurt Den Bosch 6 december 2019

Wie kan dat nou zeggen: je maakt iets naars mee, komt door omstandigheden op straat te staan en wordt uiteindelijk geholpen door… de vaste gasten van het café. Het overkwam Esther van Aalst van café Het Veulen. Haar werk is niet zomaar een baan, maar ook meteen de plek waar ze mensen ontmoet.

“Hier bij Het Veulen zorgt iedereen voor elkaar”, begint Esther. Dit geldt voor het personeel onderling én de gasten. Dat blijkt wel uit de vele uitjes en activiteiten die georganiseerd worden. (“Zo zijn we vorige maand naar Phantasialand gegaan en ook Walibi staat op de planning”) Maar het toppunt van zorgen, was het moment dat Esther wegens omstandigheden geen plek had om te wonen. “Vaste gasten van Het Veulen boden de sleutel van hun huis aan om mij te helpen. Er heerst echt een familiegevoel. Ik kan hier volledig mezelf zijn.”

Bier op

Ook op tweede kerstdag was dat familiegevoel goed te zien. Esther was in Zwijndrecht toen het mis ging in het café: de kroeg zat vol, maar de klanten konden geen bier bestellen. Ze reisde snel naar Den Bosch en zag toen iets opmerkelijks: de keuken stond vol met kratten bier. “Het bier bleek op te zijn. Alle tanks van drieduizend liter waren leeggedronken. Een aantal vaste gasten bood aan om te helpen. Ze zijn naar de avondwinkel gegaan en hebben daar 25 kratten bier gehaald. Het was een groot feest!”

Tekst loopt door onder de Instagrampost 

Samen sjouwen

Daar bleef het niet bij. De gasten droegen het bier samen met Esther naar binnen en de tanks werden gevuld. “Daarna was het nog een groter feestje. Voor mij staat dit symbool voor het familiegevoel van het Veulen; je doet het samen met de gasten.”

“Op tweede kerstdag was het bier op. Alle tanks van drieduizend liter waren leeggedronken!”

Bossche cultuur

Inmiddels geniet Esther volop van het werk. In het begin was dat nog even anders: “Voordat ik hier startte, was ik een beetje klaar met de horeca. Ik wilde liever niet meer in het weekend of in de avond werken. Dat is nu wel anders!” Dat het soms hard werken is, is voor Esther geen probleem. Ook niet als het helemaal vol is in het smalle café in de Uilenburg: “De drukte in het weekend, daar houd ik wel van. Lekker beunen en gaan.”

  • Lees ook:

cafés

Nostalgie! 3 x Bossche cafés die nu niet meer bestaan

Den Bosch + cafés = een perfecte match. Loop een willekeurige straat in en je kunt er eentje vinden....
soep-fifty-fifty

Anders afhalen: 7 x alternatieven voor Chinees, cafetaria en pizzeria

Even naar de Chinees, cafetaria of een pizzeria om af te halen; da’s heel normaal. Afhalen kan ook a...

Game on: 5 x bordspelletjes in cafés in Den Bosch

Een ouderwets potje Mens Erger Je Niet of Scrabble: nu het weer koud is buiten worden wij er heel bl...

adv.