Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kuchschermen van M’EAT en Tappunt slaan aan: ‘Het was een flinke investering’

Door Marèl Holtermans 1 juli 2020

De horeca is exact een maand open en ook in Den Bosch lopen de terrassen weer vol. Voor mede-eigenaar van M’EAT en Tappunt Yorick Roels een maand om niet te vergeten. Als een van de eerste horecaondernemers van Den Bosch plaatste hij voor de heropening in juni al kuchschermen. “Daar zijn we nu heel blij mee.”

Het halve Minderbroedersplein staat normaal vol met tafeltjes van Tappunt en M’EAT. Vanwege de coronamaatregelen is dat nu iets anders; er zijn minder tafels zodat iedereen voldoende afstand kan houden. Maar dat is niet het enige dat opvalt op het plein: bij verschillende tafels zijn kuchschermen geplaatst. “Dat hadden we al voordat we heropenden”, vertelt Yorick. “We hadden het voorgevoel dat het op een gegeven moment verplicht zou worden, dus we zijn maar meteen begonnen. Gelukkig maar, want nu hebben heel veel horecazaken ze nodig en daarom ligt de prijs misschien wel hoger.”

Kuchschermen

Daar zou Yorick zomaar eens gelijk in kunnen hebben. Tijdens de laatste persconferentie van woensdag 24 juni kondigde premier Rutte aan dat horecazaken waar geen anderhalve meter afstand gehouden kan worden, tóch open mogen als er kuchschermen geplaatst zijn. De kuchschermen worden (in veel gevallen) van pexiglas gemaakt, waardoor eventuele nies- of hoestduppeltjes worden tegengehouden. Yorick: “Nu veel horecaondernemers ze willen, krijgen we zoveel reclame binnen van kuchschermen, gelukkig waren we op tijd.”

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: Yorick Roels

Flinke investering

Hoewel Yorick er vroeg bij was, kostten de kuchschermen toch redelijk wat. “Al met al was het een flinke investering. Je betaalt nu tussen de drie- en vierhonderd euro per scherm, maar gelukkig hebben wij het meeste zelf gedaan. We hebben het gezaagd en het zo op maat gemaakt.”

Positieve reviews

Maar is een terrasje pakken terwijl je tussen twee schermen zit nog wel aantrekkelijk? Volgens Yorick wel: “Via ons reserveringssysteem kun je ook een review achterlaten en daar kregen we meermaals een compliment. Veel mensen waarderen het echt. Voor hun gevoel hebben ze iets meer privacy en het voelt veiliger. Eigenlijk was het de bedoeling dat we de schermen tijdelijk zouden plaatsen, maar misschien blijven ze wel.”

Lees ook:

re-book huurprijzen

Nog één nachtje slapen: dit kan en mag vanaf 1 juli weer in Den Bosch

De maatregelen werden steeds meer versoepeld. We konden al een terrasje pakken, buiten sporten, een ...
weekend

Dit gaat er vanaf 1 juli veranderen in Den Bosch

Groen licht: de coronamaatregelen worden per woensdag 1 juli verder versoepeld in Den Bosch. Zelfs n...
veilig

5 x maatregelen die nu gelden om de binnenstad veilig te houden

Velen keken uit naar 1 juni; de dag dat de horeca, musea en bioscopen weer open ging. Om ervoor te z...

adv.