Edo van lunch- en dinercafé Nul73: ‘Mijn droom is werkelijkheid geworden’

Aangeboden door Nul73 4 januari 2019

Edo van der Kruis is eigenaar van lunch- en dinercafé Nul73 in de Torenstraat. Hij nam zeven jaar geleden een sprong in het diepe en startte zijn eigen onderneming. In die tijd heeft hij ontzettend veel geleerd en deelt hij zijn verhaal achter deze toffe zaak.

”Blijf dicht bij jezelf. Volg je hart. Leef je droom.” Dat is precíes wat Edo doet. Zijn droom om een eigen horecazaak te openen werd werkelijkheid. Voorafgaand rondde hij de Hotelschool aan de Rooi Pannen af, volgde een creatieve opleiding aan het SintLucas en ging drie weken in z’n eentje roadtrippen door Europa om vervolgens terug te komen met een concreet plan.

Tweeënhalve maand later

”Toen ik mijn opleiding aan het SintLucas afrondde, wist ik niet precies wat ik wilde doen. Ik heb toen de beste beslissing ooit gemaakt: ik pakte mijn koffer, reed langs het gemeentehuis om mijn paspoort op te halen en ging vervolgens drie weken op vakantie – zonder dat ik wist waar ik naartoe wilde. Die ultieme vrijheid heeft me goed gedaan. Ik had zeeën van tijd om mijn gedachten op een rijtje te zetten en besloot uiteindelijk om van mijn droom werkelijkheid te maken. Bij thuiskomst belde ik een horecamakelaar, hij liet me het huidige pand van Nul73 zien. Ik was meteen verkocht en tweeënhalve maand later was daar Nul73.”

Crime board

”Ik was destijds 25 en dat is natuurlijk best wel jong voor het starten van een eigen zaak. Ik bedacht álles zelf, van het concept tot het interieur en alles wat daar tussenin zat. Ik woonde antikraak en heb het hele concept uitgeschreven op één van de muren in mijn huis. Het leek een beetje of ik een case bij de politie aan het oplossen was met een crime board haha, maar dat heeft me wel tot nieuwe inzichten gebracht. Zo ook de naam, dat was een flinke klus. Tot op de dag van vandaag ben ik superblij met de naam Nul73, dus die eindeloze brainstormsessies zijn absoluut ergens goed voor geweest!”

(tekst loopt door onder de foto’s)

Nul73 | Foto: indebuurt Den Bosch
Nul73 | Foto: indebuurt Den Bosch
Nul73 | Foto: indebuurt Den Bosch
Nul73 | Foto: indebuurt Den Bosch
Nul73 | Foto: indebuurt Den Bosch

Nul73 door de jaren heen

Zoals op de foto’s goed te zien is, heeft Nul73 een lekker eigentijds sfeertje, dat is iets dat Edo belangrijk vindt. ”Tijdens mijn studie aan het SintLucas ben ik erachter gekomen dat ik het heerlijk vind om bezig te zijn met interieur en het combineren van verschillende stijlen. Dat komt goed naar voren bij Nul73. Het geeft een soort huiskamergevoel, ik vind het in ieder geval top als ik mensen dat gevoel kan bezorgen. Ik verander graag één keer per jaar het interieur – na carnaval. Dan geef ik alle muren een nieuw likje verf. De kleuren in de zaak zijn door de jaren heen ook flink aangepast.”

Toekomstvisie

”Wat de toekomst me gaat brengen? Wie zal het zeggen… Ik knal van de ambitie, dus ik weet zeker dat er nog dingen gaan gebeuren. Op dit moment focus ik me op Nul73. We gaan steeds meer feesten, bruiloften, vergaderingen en andere dingen organiseren. We zijn een soort kameleon, we gaan mee in de ideeën van de klanten. We kunnen alle kanten op en dat vind ik een fijn gevoel!”

Nul73 lunch

Nu gesloten11:00 - 22:00

Torenstraat 9, Den Bosch

Bekijk meer:lunch

adv.