Desiree is dag en nacht bezig met haar zaak: ‘De winkel is mijn kindje’

Aangeboden door Pigalle Juweliers 12 april 2019

Ze had eigenlijk nooit de intentie om de juwelierszaak van haar ouders over te nemen, maar deed het tóch. Desiree de Jong, dochter van Jan-Hein en Ans Hoogers, staat tegenwoordig aan het roer van Pigalle Juweliers in de Kerkstraat. We spreken haar in de kleine maar gezellige winkel in hét juweliersstraatje van Den Bosch. 

“Mijn opa en oma, meneer en mevrouw Hoogers, zijn in 1955 gestart met de winkel. Het zit al drie generaties in de familie.” Desiree vertelt vol trots over het familiebedrijf dat al meer dan zestig jaar bestaat. “En mijn dochters komen voor in de brochure met kindersieraden. Zij zijn de vierde generatie.”

In Tilburg begonnen

Pigalle Juweliers is inmiddels niet meer weg te denken uit de Kerkstraat. Toch begonnen meneer en mevrouw Hoogers de zaak ooit heel ergens anders. “De winkel is in Tilburg gestart op het Besterdplein, waar ook mijn ouders woonden. Mijn opa en oma wilden de zaak alleen nog niet overdoen aan mijn ouders. Zij konden op hun beurt niet wachten en zijn, zo ambitieus als ze zelf zijn (en waren), een winkel gestart op de Westermarkt in Tilburg. Later hebben ze de juwelierszaak van mijn opa en oma erbij overgenomen.”

(tekst loopt door onder foto)

Pigalle Juweliers
Het team van Pigalle Juweliers, met in het midden Desiree en links haar ouders Jan-Hein en Ans. Foto: Pigalle Juweliers

Met de paplepel ingegoten

De ouders van Desiree gingen het avontuur als jonkies aan. “Ze waren ergens in de twintig, maar al heel erg zelfstandig. En ja, zodoende is het mij ook met de paplepel ingegoten.” Als meisje van 14 liep Desiree al rond in de winkel van pa en ma. “Ik hielp op kantoor, dat vond ik verschrikkelijk. Maar ja, ik moest gewoon werken. Zo ben ik ook opgevoed. ”

Waar het hart van vol is…

Desiree besloot wel om een studie te volgen. “Ik studeerde international business zodat ik in ieder geval een diploma had. En ik wilde niet van mijn ouders afhankelijk zijn”, zegt ze. “Maar mijn hart lag bij de sieraden. Daarom ben ik hier toch ingestapt.” En dat was maar goed ook: het familiebedrijf breidde uit naar acht juwelierszaken en Desiree was dus hard nodig. “Ik maakte destijds afspraken met de fabrikanten en deed jarenlang de inkopen voor de acht zaken.”

‘Ik adem deze winkel’

Uiteindelijk gaven ook Jan-Hein en Ans het stokje door en werd Desiree eigenaar van Pigalle Juweliers. Elke dag staat ze vol passie op de vloer. “Het leukst vind ik het klantencontact, dat je mensen kunt adviseren én ze blij maakt. Bovendien vind ik het hele wereldje eromheen ook mooi. De pr, de inkoop, verkoop; alles wat met sieraden te maken heeft vind ik leuk. Er is niet iets wat ik niet leuk vind, haha.” Desiree glundert: “Voor mij is het eigenlijk echt een hobby. Het voelt helemaal niet als werk. Het is net m’n kindje. Ik ben er dag en nacht mee bezig en adem deze winkel.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Pigalle Juweliers. Meer over Pigalle Juweliers ontdekken?

Pigalle Juweliers juweliers

Vandaag gesloten

Kerkstraat 12, Den Bosch

Bekijk meer:juweliers

Lees ook:

Brouwerij boegbeeld

In gesprek met brouwvrouw Janneke over bier en buurman de Bossche beul

Wauw, een vrouw die speciaalbier brouwt! Dat is altijd voer voor goede gespreksstof natuurlijk. En a...
Sportcentre de Dieze & Fysiotherapie de Dieze

Mark, Niels en Eus vertellen over hun passie: ‘We vullen elkaar aan’

Sporten kun je op heel veel plekken in Den Bosch, naar de fysio gaan ook. Bij Sportcentre en Fysio d...
Lizanne van Bladel

Girlpower: Lizanne was 22 toen ze saladebar Slim, Lekker & Gezond opstartte

Om jaloers van te worden: Lizanne van Bladel is 23 jaar en heeft sinds ruim een jaar haar eigen, goe...

adv.