Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Kleurenfabriek bestaat 5 jaar: ‘Mensen beginnen mij te herkennen’

Aangeboden door De Kleurenfabriek 26 juni 2020

Ze kan nog net normaal over straat: Monique Arts wordt steeds bekender in Den Bosch en omgeving. Dat heeft ze te danken aan haar werk voor De Kleurenfabriek (onderdeel van Vink Verf), die vijf jaar bestaat. “Als ik dit had voorspeld… Dan had ik gelijk gehad.”

Monique zegt het lachend. Dat is ook wat haar typeert. Ondanks dat ze het hartstikke druk heeft, blijft ze elke dag lachen. “Vijf jaar geleden ben ik vanuit nul bij Vink Verf begonnen met kleuradviezen geven. Inmiddels sta ik anderhalve week van te voren volgeboekt. Wat begonnen is als een service, is uitgegroeid tot een fulltime dagvulling.”

Time flies 

In een notendop evalueert Monique de afgelopen vijf jaar. “De jaren zijn echt voorbij gevlogen. En nu we het er zo over hebben… Er is veel veranderd hoor. Ik werk voornamelijk op afspraak, ook in de winkel, maar ik ben veel onderweg naar de mensen thuis.” Dat is nodig, concludeert Monique. Ze merkt dat ook de consument de afgelopen vijf jaar is veranderd. “Mensen willen nu volledig ontzorgd worden en betere producten gebruiken. Eerst investeerden mensen van rond de 40 jaar in nieuw interieur, nu zie je dat dat al is vanaf 25 jaar.”

Tekst loopt door onder foto. 

kleurenwand-kleurenfabriek
De kleurenwand bij de Kleurenfabriek | Foto: indebuurt Den Bosch

De Kleurenfabriek op de buis!

De Kleurenfabriek groeide mee in die trend. “De behangcollectie is enorm uitgebreid, verzesvoudigd. Daar doen we ontzettend veel in. Daarnaast hebben we ook een eigen kleurcollectie met 225 kleuren. Die loopt supergoed en zorgt voor een uniek kleurconcept.” Dat bleek in april toen Monique’s werk op tv te zien was. Ze kleedde het huis van realityster Chiel Harten van top tot teen aan en kort voor de opnames van Steenrijk, Straatarm werd het huis opgeleverd. “Daar kreeg ik zoveel energie van”, zegt Monique trots. “Het was heel leuk om het werk terug te zien op tv.” Of dit het gaafste project ooit was? “Elk project is tof. Ik doe tegenwoordig ook het kleuradvies bij diverse bedrijven, dat maakt dit werk zo afwisselend.”

“Mensen moeten gelukkig zijn als ze thuis of op hun werk komen”

Dat is ook meteen het grote verschil met vijf jaar geleden: de zakelijke markt weet De Kleurenfabriek steeds meer te vinden. “Ik heb de afgelopen tijd veel horecazaken in de binnenstad van nieuwe verfjes en behang voorzien. Welke? Café CinQ, Café Blondt, Bottles en Bites, M’EAT, Plein 79. Heel horeca heeft de boel opgeknapt tijdens de coronacrisis.” Monique had het daardoor drukker dan ooit. En ook al neemt de hectiek langzaam af, het is nog altijd spits. “Mensen gaan niet op vakantie, dus veranderen ze hun huis. Bij ons is het nu echt volle bak en dat zal ook nog wel even duren.”

Overuren

Of ze het erg vindt? “Ik werk al vanaf maart een dag over in de week en zit anderhalve week volgeboekt, maar ik vind het wel hartstikke leuk. Overigens heb ik er wel een leuke collega, Gwendolyn, voor twee dagen in de week bijgekregen, zodat ik weer op huisbezoek kan.” Daar (of in een bedrijfspand) leeft Monique zich het liefst uit. “Mensen moeten gelukkig zijn als ze thuis of op hun werk komen. Als men tevreden is dan gaat het snel rond. Mond-tot-mondreclame is nog altijd de beste reclame.” Lachend: “Mensen beginnen mij te herkennen. Ze hadden een jaar of drie nodig om te weten wie Moniqueske is.”

Lees ook:

chiel harten

Binnenkijken bij BN’er Chiel Harten: ‘Het hele huis heeft een make-over gekregen’

"Mijn partner voelde een halve zenuwinzinking aankomen toen hij de plannen zag." Realityster Chiel H...

Interieurlovers opgelet: 5 x dit zijn dé woontrends van 2020

Ben jij zo iemand die het liefst elk halfjaar het complete interieur verandert? Dan hebben wij goed ...
monique-arts

Ga je buiten klussen? 7 x handige schildertips van Monique van De Kleurenfabriek

Wordt het tijd om jouw stekkie op te knappen? Een likje verf doet wonderen. Maar hoe begin je eraan?...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Kleurenfabriek. Meer over De Kleurenfabriek ontdekken?

De Kleurenfabriek schilders

Vandaag gesloten

Jacob van Maerlantstraat 90, Den Bosch

Bekijk meer:schilders

adv.