Bon anniversaire! CÔTE Bar Bistro bestaat één jaar

Door Marèl Holtermans 2 november 2018

Deze vrijdag, precies één jaar geleden, opende CÔTE Bar Bistro haar deuren. Hoog tijd voor een terugblik met bedrijfsleider Rick Netten (26). Wij praten over het afgelopen jaar én over de toekomstplannen van het restaurant. 

Aan de rand van de Korte Putstraat ligt CÔTE Bar Bistro. De Franse naam wordt aangevuld met een typisch Frans sfeertje: Op de achtergrond hoor je Franse chansons en ook de kaart staat vol met, jawel, Franse gerechten. “Toch grappig dat de eerste drie Franse mannen die hier kwamen, onze typisch Franse champagneglazen vreselijk vonden”, vertelt Rick lachend. “Maar voor de rest krijgen we heel veel positieve reacties van Fransen.

Lekker snel kippetje

“Nu we een jaar bestaan, weten we redelijk goed waar men behoefte aan heeft”, vertelt Rick. “We dachten in de eerste instantie dat onze gasten voor fine dining komen. [Fine dining restaurants zijn over het algemeen wat chiquere restaurants waar men uitgebreid gaat eten, red.] Dat gebeurt ook wel, maar er komen ook steeds meer mensen die ‘even snel een lekker kippetje’ willen eten. Het is dus niet zo dat er één type persoon hier langskomt.”

Gezelligheid op Korte Put

Een ander fijn onderdeel is dat de ondernemers van de Korte Putstraat elkaar goed steunen, vindt Rick. “We kunnen elkaar allemaal als concurrenten zien, maar dat is zo zonde. Dus we proberen elkaar te helpen. Zo was bij ons laatst het koolzuur op. Maar we konden direct bij ’t Pantoffeltje en Allerlei wat lenen. Fijn is dat!”

Oui Oui Paris

Voorlopig blijft Rick nog wel even bij CÔTE Bar Bistro werken. “Het is natuurlijk heel leuk dat we nu bestaan, maar een restaurant staat pas echt na een paar jaar. Daar wil ik graag aan meehelpen.” Al is er nog één ding wat snel moet (en gaat) gebeuren: een bezoek aan de restaurants in Parijs, waar CÔTE Bar Bistro deels op gebaseerd is. “Ik ben er nog nooit geweest dus ik ben heel benieuwd of ik dan nieuwe inspiratie opdoe!”

Om het éénjarig bestaan van het restaurant te vieren, zijn er verschillende extra’s. Zo is er vrijdagavond een borrelavond met een dj en zaterdag live muziek. Leuk!


Meer over CÔTE Bar Bistro ontdekken?

CÔTE Bar Bistro restaurants en horeca

Nu gesloten09:00 - 01:00

Korte Putstraat 4, Den Bosch

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Andre Bauman

Andre van nieuwe keukenzaak Hello Kitchen: ‘Je hoeft bij ons niet te onderhandelen’

Je hebt je eerste huis gekocht, en daar komt van alles bij kijken! Wat dacht je bijvoorbeeld van het...
Anna Agren

Anna geeft zangles: ‘Het maakt me niet uit hoe goed iemand zingt, als hij maar plezier heeft’

Het is voor de één een nachtmerrie en voor de ander de grootste droom: zingen voor publiek. Dan is h...
Freerunnen Den Bosch

Tymen geeft freerunles: ‘Eigenlijk ben ik best bang’

Voetbal? Neh. Hockey? Nope. Freerunnen: daar krijg je pas echt een kick van, vindt Tymen Hart (29). ...

adv.