Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Bossche bolworkshop van Tante Annie is over the top: ‘We doen alles met een knipoog’

Aangeboden door Visa 5 augustus 2020

Heb jij weleens zelf een Bossche bol gemaakt? Bij Choco Loca leer je hoe! De Bossche ‘Tante Annie’ verzorgt workshops, waarbij je geniet van hemelse chocola en uitbundig entertainment. Dat kan tegenwoordig zelfs digitaal vanuit je eigen huis.

“Annerie heet ik, maar dat is een onmogelijk naam”, vertelt Annerie van Asch, eigenaresse van Choco Loca. “Daarom word ik liever Tante Annie genoemd, want dat voelt voor iedereen gelijk vertrouwd.” Annerie heeft haar werknemers ook omgedoopt. “Toen is het idee geboren om iedereen die hier werkt een alias te geven.” Chocolissa, Don Bon Bon en Coco Cacao: zomaar een greep namen uit het team van Annerie. “Ik grap altijd dat het mijn nichtjes en neefjes zijn.”

Creatief met chocola

Annerie was bedrijfsleidster in een ijswinkel in het centrum van Den Bosch. Ze merkte dat de winter een moeilijk seizoen was, met name als de rondvaarten over de Binnendieze stopten. “Dan zat ik de hele winter te wachten op klanten.” Van haar werkgever kreeg ze toen de vrijheid om zelf iets op te starten in de kelder van het pand: workshops met chocola. “Chocola is magic, daar komt iedereen op af.” Van chocolade beeldhouwen en beschilderen tot een heuse ‘chocoladegeluksdag’: Annerie bedacht de creatiefste workshops. De ijssalon verdween, maar Annerie bleef workshops geven. Choco Loca was inmiddels uitgegroeid tot haar eigen onderneming en verhuisde later naar de Hinthamerstraat.

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt Den Bosch

Choco dip dance

Veruit de meest populaire workshop is de ‘Bossche Bol LOL’. “Wij doen alles met een knipoog.” Tijdens de workshop leer je op een leuke manier zelf een Bossche bol te maken. De deelnemers geven elkaar een klopmassage met kookgerei om elkaar te motiveren sneller te gaan kloppen. Vervolgens worden de bollen al dansend in de chocolade gedipt. “We noemen dit de ‘Choco dip dance’, een Afrikaans geïnspireerde dans waarbij er veel gedraaid wordt met de heupen.” Tante Annie maakt daarbij motiverende geluiden met haar mond om de dans te bemoedigen. “Bij ons mag het allemaal over the top.”

Digitale Bossche bol

Toen het coronavirus voor veel ondernemers roet in het eten gooide, besloot Annerie haar ‘choco paleisje’ coronaproof te maken én om haar workshops ook digitaal te geven. “Veel mensen voelen zich eenzaam door de gevolgen van corona. Wij zijn van het verbinden, vooral met groepen die samenkomen. Dat doen we sinds kort dus ook online.” Met een laptop op het aanrecht stream je Tante Annie regelrecht tot in de keuken bij jou thuis. Dat idee blijkt een succes: “Binnenkort geven we vijf online workshops tegelijkertijd. We proberen de groepen klein te houden, zodat er voor iedereen aandacht is en we kwaliteit kunnen leveren.” Via de digitale workshop kun je speciale momenten, zoals je verjaardag, op een veilige manier vieren. Alle deelnemers zien elkaar en bakken ‘samen’ een Bossche bol, maar wel op afstand in je eigen huis. Deelnemers krijgen vooraf een pakketje toegestuurd met alle ingrediënten en krijgen via de webcam persoonlijk instructies van Annerie. “Een belevenis is het mooiste cadeau dat je kunt geven. Je geniet er samen van en het blijft altijd in je herinneringen.”

Stuur jouw vernieuwende idee in!

Ben jij ook ondernemer en heb je je bedrijf – net als Annerie– opnieuw uitgevonden? Dan heb je geluk! Visa is een actie gestart om innovatieve ondernemers te ondersteunen. Je kunt jouw idee insturen via deze website. Uit alle inzendingen selecteert Visa vijftien winnaars. Iedere winnaar krijgt een advertentiecampagne t.w.v. €2.000,- op Facebook en/of Instagram om zijn bedrijf te promoten. De tweede prijs is ook niet mis: vijftien ondernemers krijgen een online workshop van een retailspecialist. Enneh, ben jij geen ondernemer maar ken je wel iemand waarvan je zegt: die moet hier écht aan meedoen? Stuur hem of haar dan dit artikel door!

 Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visa. Meer over Visa ontdekken?

adv.