Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Chandrika runt haar eigen bedrijf: ‘Ik dacht: als ik daar nou eens een combi van maak’

Aangeboden door Your mind in balance 17 januari 2020

“Ik ben een echte Brabander met Aziatisch uiterlijk.” Chandrika Klein (35) zegt het met een big smile. De lach typeert haar: opgetogen vertelt de Rosmalense over het werk dat ze doet en in het bijzonder over haar bedrijf ‘Your mind in balance’. “Het is mooi dat ik mijn passie heb kunnen omzetten in mijn eigen bedrijfje.”

Chandrika benadrukt dat ze met haar 35 jaar ‘nog wel even moet werken’. “Hoe mooi is het dan om van je passie je werk te maken. Ik voel mij gelukkig met mijn onderneming en streef ernaar om mij verder te ontwikkelen”, zegt Chandrika, die jaren werkte als hulpverlener bij Reinier van Arkel in Vught. “Maar daar ben ik uit loondienst vertrokken omdat ik mij verder wilde ontplooien als zelfstandig ondernemer. Ik wilde vooruit en niet achteruit. Individueel kan ik veel meer bieden aan zorg en coaching op maat.”

Your mind in balance

Chandrika koos er dus voor om zelfstandig ondernemer te worden en werd trotse eigenaar van haar eigen bedrijf. “Ik geef coaching en begeleiding met mijn medische achtergrond op het gebied van voeding, beweging en mentale weerbaarheid. Dit kan bijvoorbeeld door verpleegkundige begeleiding, maar ook een combinatie van beweging en gezonde voeding is mogelijk. Hier, kijk, een gezond menu…” Chandrika laat een zelfgemaakt recept zien. “Het is een gezonde chocolademousse. Ik heb nog wat over, als je wil proeven?”

Tekst loopt door onder foto. 

your mind in balance
Chandrika als wandelcoach. Foto: Clicking Images Fotografie Rosmalen

“Ik dacht: als ik daar nou eens een combi van maak”

Chandrika groeide thuis op met een gehandicapt zusje, waardoor ze al op jonge leeftijd in aanraking kwam met hulpverlening. “Daardoor werd ik zorgzaam en door eigen levenservaringen ben ik de zorg ingegaan. Ik heb een opleiding gevolgd en ben gediplomeerd ziekenverzorgende en verpleegkundige geworden. Inmiddels werk ik al 15 jaar als hulpverlener in de zorg.” Ze vervolgt, mét big smile: “Sport is vanaf mijn vijfde levensjaar altijd mijn passie geweest. Ik dacht: als ik daar [de zorgverlening en sport, red.] nou eens een combi van maak, dan kan ik mensen op meerdere manieren helpen.”

Brabantse Bourgondiër

In Chandrika’s leven staan twee dingen centraal: sport en gezonde voeding. “En toch ben ik een Brabantse Bourgondiër die van lekker eten houdt. En of dat goed samen gaat. Ik eet al sinds mijn tienerjaren lekker gezond. Dat past ook bij me, want ik ben een echte levensgenieter. Zo sta ik ook bekend bij mijn oude collega’s en cliënten; we hebben heel veel gelachen en oplossingsgericht gewerkt. Ik kon werken met een groot empathisch vermogen voor iedereen, maar soms had ik ook mijn lolbroek aan.” Wat Chandrika deed werkte. “Cliënten leken zich vertrouwd te voelen. Dat komt denk ik doordat ik naast de mensen sta. Ik leef me in en kijk naar hoe ik behandeld wil worden. Zo probeer ik hen ook te behandelen. Als professional voel je intuïtief aan wat zij nodig hebben en beweeg je mee. Ieder persoon is anders.”

Zingend de super door

Aan de hand van een gratis intakegesprek, kijkt Chandrika welke coaching en begeleiding bij iemand past. “Omgeving is daarbij een belangrijke factor. Waar voelt iemand zich prettig? Thuis of toch elders? Als dat laatste het geval is, gaan we naar een andere locatie. En als iemand op zoek is naar iets anders dan dat ik kan bieden, verwijs ik diegene door naar degene die beter bij je past.” Het werk van Chandrika is behoorlijk afwisselend. “Het is fijn om niet vast te zitten aan vaste kantoortijden. De afwisselende tijden die ik zelf inplan, zorgen ervoor dat ik veel flexibeler ben. Elke week is daardoor anders, want ik pas mij zoveel als mogelijk is aan. Weet je wat grappig was: vorige week was ik maandag vrij, dus ik ging ’s ochtends naar de supermarkt. Ik liep lekker zingend de winkel door en dacht: zo meteen verdwaal ik nog. Dat is het leuke aan mijn werk; het is zo afwisselend. Ik begeleid en coach diverse mensen.”

Tekst loopt door onder foto. 

your mind in balance
Chandrika in gesprek. Foto: Clicking Images Fotografie Rosmalen

“Ik probeer het negatieve naar het positieve om te buigen”

Of haar werk soms niet zwaar is? “Ik ervaar het vooral als leuk. Ik heb te maken met diverse mensen, ben veel op pad en probeer het negatieve naar het positieve om te buigen. Dat is de grootste uitdaging. Iemands gedachte bepaalt hoe het gevoel is. Probeer dat maar eens te veranderen. De dagen kunnen zwaar zijn, maar daar heb ik m’n Krav Maga-trainingen voor.” Chandrika traint drie keer in de week met veel plezier bij Krav Maga Den Bosch van Ferry Liem. “Hij traint ons met enthousiasme en passie. Het is een gemoedelijke club, waar ik mij thuis voel met al mijn trainingsmaatjes. Dat is ook een onderdeel van mijn levensstijl.”

Calisthenics 

Chandrika wil op korte termijn ook nog starten met een trainersopleiding Calisthenics, wat ze vervolgens kan gebruiken voor haar eigen bedrijf. “Als ik mijn trainersdiploma heb, wil ik mij meer focussen op het bewegingsniveau, gecombineerd met mijn bestaande medische achtergrond en voeding (lifestylecoaching). Ik heb met Joyce van Esch van Pura Vida in Den Dungen, mijn sportmasseur die altijd mijn pijnklachten weg masseert, een inspiratieworkshop voorbereid. Op korte termijn hebben we een data en nieuwe locatie. Mensen die coaching, gezonde voeding en beweging en ontspanning (de massage van Joyce) willen, mogen ervaren wat wij doen. Wij zijn van mening dat deze factoren samen zorgen dat je in balans komt.” 

Helemaal happy

Chandrika is pas net (2017) begonnen met haar eenmanszaak, maar praat alsof ze al jaren ervaring heeft. “Ik ben echt gelukkig. Het ondernemen is heel leuk en ik ben zeer gedreven en ambitieus, wat natuurlijk van belang is. Het allerbelangrijkste: ik ben toegankelijk voor iedereen.” 

Benieuwd wat Chandrika allemaal kan bieden? Klik op de oranje button hieronder:


Meer over Your mind in balance ontdekken?

Your mind in balance zorg

Bekijk meer:zorg

adv.