Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Adri van het nieuwe Bossche Boulders: ‘Tijdens boulderen voel je je weer even kind’

Door Marèl Holtermans 28 juni 2019

Tijdens onze borrels in de stad werd het al meerdere keren aan ons gevraagd: ‘Wanneer gaat die boulderhal nou eigenlijk open?’ en ‘Hoe ziet het er van binnen uit?’. Het leek soms wel alsof half Den Bosch het liefst aan de klimwand hangt. Daarom waren we erg blij toen we hoorden dat het aanstaande zondag eindelijk zover is. Om jullie niet langer in spanning te houden, gingen we vast langs en laten we jullie vast een glimps van de enorme hal zien, samen met Adri Groenendaal. Hij is samen met Robert Ackermann, Vincent de Boer en Maarten Bijl mede-eigenaar. 

Wat is boulderen ook alweer?

Mocht je nog niet zo bekend zijn met boulderen, komt hier een crash course. Boulderen is een soort klimmen, maar dan ongezekerd. Hierdoor ben je een stuk vrijer dan bij reguliere klimwanden. Mocht je per ongeluk vallen (kan gebeuren), liggen er op de grond dikke matten zoals je die vroeger ook tijdens de gymles zag.

“Het leuke van boulderen is dat je even kind bent. Alsof je weer, net als een zesjarige, de bomen in gaat. Je verwacht misschien dat je een prof moet zijn voordat je kunt boulderen, maar dat is niet het geval. In tegendeel: boulderen is juist veel toegankelijker. Er zit een sterke community achter Bossche Boulders en iedereen is hartstikke sociaal. Weet je even niet hoe het werkt? Dan staat er binnen no time iemand naast je die je wilt helpen. En anders kun je altijd een drankje doen aan de bar!”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

550 m² klimwand

Het is bijna onmogelijk om voor te stellen dat de hal van Bossche Boulders er negen maanden geleden nog niet stond. “Op de plek waar nu de bar staat, waren eerst koelcellen. Er waren verschillende kleinere ruimtes. Wij hebben alles doorgebroken, zodat het lekker ruimtelijk is.” In totaal is er nu 550 m² aan klimwand. Er zijn verschillende niveaus en ze hebben een manier gevonden waardoor het niet snel verveelt. Trainer en mede-eigenaar Maarten vertelt hierover: “Elk niveau heeft een eigen kleur op de wand. Je kunt van level één naar negen gaan. Elke week veranderen we één kleur en wijzigen we de opstelling!”

Dubbele baan

Adri: “Ik doe dit eigenlijk puur voor de lol. Ik klim zelf al jaren en ken de drie andere mannen ook uit de klimwereld. Maar naast dit project heb ik ook nog een fulltime baan. Dit doe ik erbij! Ik moet toegeven dat het iets meer werk was dan vooraf gedacht, maar ik heb er geen seconde spijt van gehad. Het is alsof je een kindje ziet groeien. Negen maanden geleden begonnen we met plattegronden tekenen en kijk wat er uit is gekomen. Ik ben hier supertrots op!”

Bossche Boulders heeft zondag een kleine opening. Na de zomer is er waarschijnlijk een grande opening. 


Meer over Bossche Boulders ontdekken?

Bossche Boulders sport en bewegen

Jagersheuvelstraat 32, Den Bosch

Bekijk meer:sport en bewegen

Lees ook:

Suus de Ruimtemaker ging langs bij redacteur Lotte: ‘Opruimen zorgt voor ruimte in je hoofd’

De bel gaat. Haastig zet ik mijn koffiekopje in de vaatwasser en gooi snel wat rondslingerende post ...
Frank Koppes

Frank van Shell de Pettelaar: ‘We zijn getransformeerd van tankstation tot bakkerij’

Waarschijnlijk het populairste tankstation voor Bosschenaren: Shell de Pettelaar tegenover het Provi...

Cornely helpt mensen te praten over seks: ‘Libido bestaat niet’

Pijn bij het vrijen of onzeker zijn tijdens de seks... Bij consulent Cornely Nijholt kun je terecht ...

adv.