Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Moeder Hannie en dochter Eva bakken taarten: ‘Het voelt alsof het elke dag Sinterklaas is’

Door Marèl Holtermans 18 oktober 2019

Eigenlijk stond het professioneel bakken van taarten niet op de planning. Door een bijzondere loop van omstandigheden is het toch echt het geval voor moeder Hannie en dochter Eva de Bruin “Maar dat het zó goed zou uitpakken, hadden we allebei niet verwacht.” 

“Heel Holland Bakt is vaste prik. We kijken het altijd”, vertelt Eva terwijl de cupcakes op tafel staan. “Dan zitten we echt voor de buis gekluisterd”, geeft Hannie aan. De twee vullen elkaar perfect aan, wat niet gek is doordat ze moeder en dochter zijn. Hannie: “Vroeger bakte ik al veel met Eva en dat is eigenlijk nooit anders geweest. Nu doen we het alleen als bedrijf.”

“Heel Holland Bakt is een vaste prik voor ons!”

Op het terras

De twee zijn met het bedrijf begonnen toen ze samen op het terras bij Côte Bar Bistro zaten. Eva: “Mijn moeder had zelf al een soortgelijk bedrijfje en dus wist ik dat we het ook wel konden. Het leuke is dat het nu superdruk is, maar we het nog steeds als ontspanning zien!”

Tekst loopt door onder de Instagrampost

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bij Eef (@bij_eef) op

Gratis taart voor de buurt

Hannie: “Nadat de plannen waren gemaakt en het logo was ontworpen, dachten we wel even: wat nu?!” Ze moesten ergens beginnen en startten daarom maar gewoon met bakken. “De creaties hebben we gratis aan de buren, vrienden en familie gegeven. We hadden één voorwaarde: ze moesten eerlijk zeggen wat ze ervan vonden. Op die manier kwamen we erachter dat sommige onderdelen net iets te droog waren. Nu hebben we beslag waar we écht trots op zijn.”

Zoetekauwen

Hannie en Eva zijn allebei, op zijn zachtst gezegd, zoetekauwen. “Om altijd te kunnen leveren, hebben we veel snoepjes en andere decoraties in huis. Maar die zijn nog weleens op voordat we aan een taart beginnen”, vertelt Hannie. “Dat kan ik niet ontkennen”, zegt Eva lachend. “Maar mam kan er ook wat van!”

Tekst loopt door onder de Instagrampost

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bij Eef (@bij_eef) op

Hoewel het duo pas net begonnen is met het bedrijf, hebben ze een superstart gemaakt. Hannie: “Voor de kerst zitten we al helemaal vol. Daarvoor en daarna zijn natuurlijk wel nog plekken, maar dan moeten we het tegenwoordig wel ruim van tevoren weten, anders redden we het gewoon niet!”

Niet gek, want ondanks dat het erg goed gaat, hebben ze allebei een drukke baan. Eva: “Met een goede planning kom je al heel ver! Het scheelt dat we nu weten wat we moeten doen en echt op elkaar ingespeeld zijn. Daarnaast krijgen we de versiersels en andere producten voortaan thuisbezorgd, dus dat helpt. Daardoor voelt het bijna elke dag als Sinterklaas, altijd weer een nieuw pakketje!”

Tips voor thuisbakkers

Of de twee nog een goede tip hebben voor thuisbakkers? “Poeh! Daar vraag je me wat!” Het blijft heel even stil. Hannie: “Blijf in ieder geval bij jezelf. Dat doen wij ook, we maken geen taarten met fondant en moeten allebei achter het product staan.” Eva: “Dat is wel een tikkeltje duf.” Hannie: “Maar wel waar!”

Meer bijzondere ondernemers:

cadeau den bosch

Koen verkoopt houten speelgoed bij Hout-doe: ‘Je moet hout voelen’

Houten speelgoed in een stenen winkel, waar vind je dat nog? Nou, gewoon op de Minderbroedersstraat!...
rechtbanktekenaar

Adrien is rechtbanktekenaar: ‘Als Holleeder je recht in de ogen aankijkt, is dat toch spannend’

Als kind tekende hij altijd zijn docenten, maar of-ie daar zijn brood mee kon verdienen? Dat betwijf...

Anne (25) runt de nieuwe Bakkertje Bol-winkel in Den Bosch: ‘We zijn zeven dagen per week open’

Ze heeft nog nooit een eigen zaak gehad maar toch heeft ze er ontzettend veel zin in: Anne den Teuli...

adv.