Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Beike (29) opende onlangs Het Kennisstation: ‘Hier ligt mijn hart’

Aangeboden door Het Kennisstation 7 februari 2020

‘Van huis uit’ is Beike Looijse (29) journalist, maar inmiddels is ze meer dan dat. Zo’n anderhalf jaar geleden opende ze vergaderruimte De Salon aan de Stationsweg en begin 2020 kwam daar een nieuwe onderneming bij: Het Kennisstation. “In mijn hoofd heeft het heel logisch gevoeld en ik denk dat veel mensen er iets aan hebben. Maar toch vind ik het superspannend.”

Het klinkt alsof er een doorgewinterde onderneemster tegenover ons zit. En eigenlijk is dat ook wel een beetje zo. Beike is pas 29 jaar, maar runt – naast dat ze freelance journalist is – twee eigen zaken. “Ik was nieuwsgierig naar het ondernemerschap. Die flexibiliteit en vrijheid spraken me wel aan.” Beike trots: “Ik heb de knoop anderhalf jaar geleden doorgehakt en ben iets voor mezelf begonnen.” Het werd De Salon, een vergaderruimte pal naast het station. “Dat miste ik in Den Bosch. In de Randstad heb je veel huiselijke vergaderlocaties, dat wilde ik ook in mijn stad dicht bij huis.”

Tekst loopt door onder foto. 

De Salon
Vergaderruimte De Salon aan de Stationsweg. Foto: De Salon

Overweldigend begin

Beike stripte het pand, creëerde een eigen werkplek en begon met ondernemen. Maar toen… “Ik merkte dat ik de afgelopen anderhalf jaar tegen zoveel dingen aanliep. Ik had geen bedrijfsmatige achtergrond en wist dat ik veel kennis niet had. Maar dat is niet per se een probleem, je kunt van alles bijleren.” Dat deed Beike: ze reisde het hele land door om te spreken met mensen en groeide langzaam in haar nieuwe job als onderneemster. “De beginfase is soms best overweldigend. Het begint met een idee en passie. Daar sta je volledig achter, maar ondertussen zijn er 18 andere zaken die om de hoek komen kijken en waar je eigenlijk niet zoveel vanaf weet. Marketing, sales, financiën, klantcontact; jij draagt als onderneemster de verantwoordelijk. Dat vond ik fantastisch, maar ook pittig. Het voelde als een jungle waar ik mezelf soms doorheen moest worstelen.”

Leren, leren, leren

Beike ging daarom in de leer. “Acquisitie vond ik in het begin spannend. Ik ben naar de Randstad gereisd om dat te leren. Ook had ik een persoonlijke businesscoach die mij hielp; zo’n avontuur heeft ook impact op je mindset. Maar ook daarvoor moest ik ver reizen. Ik besefte daardoor dat ik graag een plek in de buurt had gehad waar ik terechtkon als startende ondernemer. Een locatie waar ik dingen kon leren, hulp kon krijgen en mijn skills kon verbeteren. Was zoiets maar hier, dacht ik.” Vervolgens viel het kwartje: “Als iets er niet is en jij wil dat graag, waarom dan niet zelf doen? Ik had tenslotte al een fijne ruimte…”

Tekst loopt door onder foto. 

het kennisstation
Beike biedt ondernemers een plek om te leren. Foto: Het Kennisstation

Het Kennisstation

Beike deelde haar idee met anderen en kreeg een bevestigend antwoord. “Het verhaal werd goed ontvangen; de reacties van ondernemers en mijn omgeving waren erg positief. Mensen konden zich erin vinden en waren naar zo’n plek op zoek.” En zie zo: in januari opende ze Het Kennisstation. Tijdens het openingsfeestje liet Beike weten waarom het een belangrijke plek is. “Het is een trainingsruimte waar ondernemers – maar ook mensen in loondienst – hun skills en vaardigheden kunnen verbeteren. Ik heb een groep trainers met allerlei belangrijke expertises op het gebied van ondernemen verzameld. Zij zijn onderdeel geworden van Het Kennisstation en gaan eendaagse trainingen geven. Die worden hier [in De Salon, red.] gegeven. Ik wil, samen met andere trainers, mijn filosofie en gedachten overbrengen aan ondernemers. Dat je groot mag dromen en vooral groot moet dromen, en dat je vertrouwen in je zelf moet hebben. Dat als je investeert in jezelf je alles kan en het niet uitmaakt waar je staat.”

Waar het hart vol van is

Op woensdagavond 19 februari trapt Beike Het Kennisstation af met een kennismakingsavond voor alle ondernemers uit de buurt. Trainer en businesscoach Mark Schotman legt uit hoe je meer grip op de structuur van je bedrijf krijgt en schetst welke vragen iedere ondernemer zich zou moeten stellen. Aanmelden voor de avond kan via deze link. Wat we verder nog meer kunnen verwachten? “Acquisitietrainingen, schrijfcursussen, jezelf presenteren en ikzelf vertel over storytelling; hoe je jouw verhaal goed overbrengt en pitcht. Ik heb er zo ontzettend veel zin in. Hier ligt mijn hart, ik hoop anderen ook te helpen met de vraagstukken waar ik zelf tegenaan liep. Stiekem is het ook wel een beetje spannend, hoor. Maar ik heb er alle vertrouwen in.”

Wij van Het Kennisstation willen jou beter leren kennen! En onszelf aan jou voorstellen. Daarom organiseren we een…

Posted by Het Kennisstation on Wednesday, 29 January 2020


Meer over Het Kennisstation ontdekken?

Het Kennisstation zakelijke dienstverleners

GeopendHele dag

Stationsweg 22, Den Bosch

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Bosch' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Bosch.

adv.