Bas is verkoopmakelaar in Den Bosch: ‘Ieder huis krijgt een eigen strategie’

Aangeboden door Essentieel Wonen Makelaars

Foto: indebuurt Den Bosch

Makelaar Bas van Essen (50) is kind aan huis in de Bossche binnenstad. Met zijn eigen kantoor Essentieel Wonen opereert hij al jaren in Den Bosch en omliggende dorpen. “Of het nu gaat om een jarendertigwoning, nieuwbouwappartement of boerderij: voor iedere woning heb ik een eigen verkoopstrategie.”

“De verkoop van je huis is heel persoonlijk. Je legt je belangrijkste bezit in handen van een ander. Ik vind dat je als opdrachtgever de makelaar moet uitkiezen waar je een fijne en persoonlijke klik mee hebt. Iemand die je vertrouwt. Mijn advies: kies voor de vent in plaats van de tent. Om het vertrouwen van mijn klanten te waarborgen, verkies ik een kleinschalige en persoonlijke benadering boven het hebben van een groot kantoor.”

Omgeving Den Bosch

Bas zit ruim 27 jaar in het makelaarsvak. Voorheen werkte hij als directeur bij een vooraanstaand makelaarskantoor in de regio. Sinds 2014 heeft hij zijn eigen kantoor aan de Van der Does de Willeboissingel in Den Bosch en onlangs opende hij een vestiging in Haaren. “Of het nu gaat om de binnenstad of Maaspoort: ik ken Den Bosch op mijn duimpje. Daarnaast ben ik veel in omliggende dorpen te vinden. Niet alleen in Haaren, waar ik zelf woon, maar ook Vught en Oisterwijk.”

Door de drukte op de huizenmarkt in Den Bosch, merkt de makelaar dat veel woningzoekers naar de omliggende dorpen trekken. “Den Bosch heeft niet veel ruimte meer om te groeien. Daarom is de omgeving steeds interessanter.” Ook speelt corona een rol volgens de makelaar. “Doordat we meer tijd thuis doorbrengen, hebben steeds meer mensen behoefte aan ruimte. Een groter woonoppervlak, extra kamer voor een thuiskantoor of een tuin. Ik denk graag met de zoeker mee: is het niet te vinden in de binnenstad, dan wel in de omgeving.”

Jouw huis verkopen

Bas helpt je bij het kopen van een huis in Den Bosch, maar hij is net zo gedreven als je jouw woning wilt verkopen. “Ik ben altijd bereikbaar, zelfs al ben ik op vakantie. Als ik een huis verkoop dan verdiep ik me in alle details. Ik houd mijn woningportefeuille klein, zodat ik alle aandacht heb voor de verkoper en het huis. Het zal mij niet overkomen dat een geïnteresseerde een vraag stelt tijdens een bezichtiging en ik het antwoord op moet zoeken. Ik weet van de hoed en de rand.”

Tekst loopt door onder de foto.

Het kantoorpand in Den Bosch van Bas van Essen. Foto: Essentieel Wonen

Ieder huis een eigen strategie

Er zijn volgens de expert verschillende redenen waarom je je huis wilt verkopen. “Iedere motivatie heeft een eigen aanpak en strategie nodig. Of je nu starter bent en de eerste keer je huis verkoopt of al zes keer verhuisd bent, ik benader het altijd alsof het de eerste keer is. Daarmee leg ik uit wat je als verkoper kunt verwachten van het proces en neem ik de verantwoordelijkheid op me om alles in goede banen te leiden.”

“Als makelaar ben je verantwoordelijk voor een goede voorlichting aan de verkoper. De markt verandert continu. Ik laat me ieder jaar bijscholen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Als makelaar draag ik de verantwoordelijkheid dat de verkoop en alle bijbehorende juridische zaken in orde zijn. Wil je bijvoorbeeld zelf je huis verkopen, dan loop je dus zelf risico. Door een makelaar in te schakelen verschuif het risico van jezelf naar de makelaar.”

Je hoeft niet met het eerste bod akkoord te gaan

Verkocht

De drukte op de markt zorgt volgens Bas voor een sneller verkoopproces. “Over het algemeen zijn de verkoopprocedures korter. Toch vind ik niet dat ieder huis binnen twee weken verkocht moet worden. Wil je het maximale er uithalen, dan hoef je niet met het eerste bod akkoord te gaan.”

Voor de zelfstandig makelaar zijn er niet één, maar twee momenten waar hij het echt een kick van krijgt. “Allereerst als de woningeigenaar mij de opdracht geeft voor een huis waar ik zelf enthousiast over ben. De tweede kick komt later: wanneer de gekozen strategie heeft geleid tot het beste resultaat voor de klant. Dan maak ik een huppeltje.”

Gratis waardebepaling

Wil je jouw huis verkopen? Dan kun je heel veel informatie op internet vinden. “Toch is niet al die informatie betrouwbaar. Wil je bijvoorbeeld weten wat de waarde is van jouw huis, dan kun je dit niet online berekenen. Helemaal als het gaat om een huis in de binnenstad, want daar is karakter juist van enorme waarde. Daarom kom ik bij een waardebepaling zelf langs om het met eigen ogen te bekijken.”

Wil jij weten wat jouw huis waard is? Of denk je erover om je huis te verkopen? Neem vrijblijvend contact op met Bas voor meer informatie.

Essentieel Wonen Makelaars

4,9
(16)

Van der Does de Willeboissingel 40, 5211 CD Den Bosch

Nu gesloten

Meer informatie

Essentieel Wonen Makelaars

4,9
(16)

Van der Does de Willeboissingel 40, 5211 CD Den Bosch

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “It’s a date! Deze makelaar en hypotheekadviseur komen bij jou op bezoek om advies te geven”

It’s a date! Deze makelaar en hypotheekadviseur komen bij jou op bezoek om advies te geven

Aangeboden door Boumij Hypotheken

Ga naar “Vrijmibo! Een borrelplank van de vrijdagmarkt”

Vrijmibo! Een borrelplank van de vrijdagmarkt

Ga naar “5 x Bossche plekjes om een broodje voor onderweg te halen”

5 x Bossche plekjes om een broodje voor onderweg te halen

fifty-fifty

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58”

Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58

 • Geldig t/m
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Kinderpyjama € 9,99”

Kinderpyjama € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Agenda

Ga naar “Oetelrave Den Bosch”

Oetelrave Den Bosch

 • Barkade
 • 18 februari 2023

Topper

Ga naar “Carnaval in Oeteldonk”

Carnaval in Oeteldonk

 • Van 18 feb t/m 21 feb
carnaval in oeteldonk
Ga naar “Expositie ‘The Art of Comfort’”

Expositie ‘The Art of Comfort’

 • T/m 2 apr
Ga naar “The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3”

The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3

 • 10 maart 2023
Ga naar “Smèrrig Koningsdag Festival”

Smèrrig Koningsdag Festival

 • Koninkrijk van Muziek
 • 27 april 2023