Winnie en Marilou starten een pluktuin: ‘Goed om te weten waar je voedsel vandaan komt’
Onder de rook van Den Bosch – in Cromvoirt – zit sinds kort pluktuin Pluck van het veld. Hier oogst…
Het is zaterdagochtend en we hebben afgesproken met Jan en Tom van De Bossche Draak in ’t Pantoffeltje. Dit café is één van de plekken waar je De Bossche Draak kunt drinken, en dan hebben we het niet over onze drakenfontein, maar over deze gevierde drank zelf. Kende jij deze enige echte Bossche likeur al? Een likeur die is ontstaan uit liefde en trots voor onze stad Den Bosch.
Menig Bosschenaar komt er dagelijks langs en als je aan Den Bosch denkt, denk je aan de drakenfontein. Vreemd eigenlijk, dat hij niet zo bekend is buiten Den Bosch. Dat vonden Eric en Ruud ook! “Het begon allemaal toen de rechten van het beeldmerk ‘De Bossche Draak’ bij Eric kwamen te liggen. Door verschillende toevalligheden kreeg hij de kans om deze namelijk over te kopen. Via kennissen kwam dit nieuws bij Ruud terecht, die al langer met het idee over een Bosch’ drankje rond liep. “En zo ontstond het idee!” vertelt Jan aan ons, die op dit moment werkende student is bij De Bossche Draak.
Lees verder onder de foto >
Tom zat bij het team die de smaak van De Bossche Draak likeur ontwikkelde. “Het was nog best lastig om een drankje te ontwikkelen, want hoe smaakt een draak? Over één ding waren we het meteen eens, er moest wel een beetje pit in zitten. Zo gingen we aan de slag met verschillende smaken en na veel avonden proeven, proeven en nog eens proeven hadden we hem! De Bossche Draak is fris van smaak maar heeft ook wat gember en chili zodat hij nog een beetje in je keel brand, net als een echte draak. Gebaseerd op limoncello, maar dan met de eigenwijsheid van Bosschenaren.”
“In November 2021 stond alles rondom De Bossche Draak likeur klaar, helaas was toen alles nog dicht door COVID-19, behalve de slijters. Via die weg hebben we de likeur bij de slijters geïntroduceerd. Er zat een mooie verpakking omheen zodat iedereen hem rond de feestdagen als cadeau kon weggeven. Nu raken steeds meer mensen met De Bossche Draak likeur bekend, ook omdat het nu bij nog meer slijters, restaurants, cafés en kroegen verkrijgbaar is.” vertelt Tom verder.
Jan knikt instemmend toe en vertelt: “Het leuke aan onze likeur is dat hij voor veel geschikt is. Mensen gebruiken hem in cocktails, als aperitief, in desserts of gewoon als borrel. Onze droom is dat straks heel Den Bosch altijd wel een flesje Bossche Draak in de kast heeft staan. Dat deze likeur bekend staat als dé Bossche likeur, waar we de Drakenfontein mee eren en we de liefde voor ons Den Bosch mee vieren.”
Aangeboden door De essentie
Aangeboden door Studio NOURR
Aangeboden door Kleurenwaaier.nl
In onze gids
Populaire rubrieken