Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Janneke werkt bij Shell De Pettelaar: ‘Je maakt hier kilometers, wij staan nooit stil’

Aangeboden door Shell Station De Pettelaar 22 oktober 2020

Dacht je dat tankstationmedewerkers de hele dag achter de kassa zitten? Think again. Janneke (28) van Shell Station De Pettelaar zit geen seconde stil. Broden afbakken, de administratie bijhouden en tussendoor nog een gezellig praatje maken met de klanten: ze doet het iedere dag.

Janneke werkte hiervoor bij een groot Shell Station aan de snelweg bij Zaltbommel. “Dat was heel hectisch.” Tegenwoordig is ze assistent manager van Shell Station De Pettelaar in Den Bosch. “Ik hou van de gezelligheid van de buurt. Hier zien we regelmatig dezelfde gezichten, mensen die langskomen voor een broodje of boodschappen. Vooral de bewoners van flatgebouw De Pettelaar komen regelmatig een praatje maken. Daar bouwen we echt een band mee op, het zijn vaste gasten. Voor hun is het net een uitje.”

“Onze bezoekers eten graag een balleke gehakt uit de jus of een lekker worstenbroodje.”

Ambachtelijke broden

Uiteraard kun je bij het station tanken, maar wist je dat je hier ook vers brood kunt afhalen? Shell Station De Pettelaar heeft een eigen bakkerij waar dagelijks ambachtelijke broden worden gebakken. “Sommige mensen kopen zes broden per keer en doen ze thuis in de vriezer. Het komt zelfs voor dat mensen opbellen om brood te bestellen voor de volgende dag”, vertelt Janneke trots.

Balleke gehakt

Ook voor een belegd broodje of vette hap ben je bij de bakkerij aan het goede adres. “Eerlijk is eerlijk: de ongezonde broodjes blijven het populairst”, zegt Janneke lachend. “Veel van onze bezoekers eten graag een balleke gehakt uit de jus of een lekker worstenbroodje.”

Dichterbij elkaar

“Wij maken continu schoon, want er komen bij ons veel mensen binnen. Daarom hebben we een looproute, een desinfectiepaal paraat en dragen we mondkapjes.” Doordat het team zo flexibel omgaat met de aanpassingen is Janneke een trotse manager. “We hebben dit samen zo goed opgepakt. Het zijn lastige tijden, maar dat heeft ons als team dichterbij elkaar gebracht.”

“Je weet nooit hoe iemand reageert in een bepaalde situatie.”

Ogen, oren, neus

Naast omgaan met coronamaatregelen, moet je als medewerker bij het tankstation nog veel meer weten over veiligheid. “We werken met brandstoffen, daarbij hoort een protocol. Iedere dag loopt er iemand een rondje om te controleren of alle slangen nog heel zijn.” Tijdens de ronde houdt de werknemer ogen, oren én neusgaten open. “Ruiken we iets vreemds, dan moeten we stappen ondernemen. Alle medewerkers worden hierop getraind. Dit is niet niks: er zijn heel veel belangrijke zaken die je moet weten en onthouden.”

Hulpverleners

Daarnaast is iedereen bij Shell Station De Pettelaar getraind als bedrijfshulpverlener. “Je weet nooit hoe iemand reageert in een bepaalde situatie. Stel dat er drie medewerkers bevriezen, dan moet de vierde ook weten wat hij moet doen.”

Kilometers maken

Gelukkig wordt er ook een hoop gelachen bij Shell Station De Pettelaar. “Onze gasten zeggen vaak ‘O, wat hebben jullie het hier gezellig.’ Er is veel ruimte voor grapjes, maar we werken wel de hele dag door. Je maakt hier echt kilometers, wij staan nooit stil.” De levendigheid is juist waar Janneke blij van wordt. “Ik ben actief en kan de hele dag praten met mensen. Maar het mooiste moment is voor mij als ik afsluit en we met z’n allen een gezellige dag hebben gehad. Als al onze gasten blij de deur uit zijn gegaan.”

shell de pettelaar

Shell de Pettelaar is helemaal coronaproof: ‘Je kunt nu buiten aan de pomp betalen’

Het is lang geleden dat we de auto zo goedkoop konden vol gooien met brandstof. Dat maakt een ritje ...
Shell Pettelaar

7 dingen die je kunt doen bij Shell de Pettelaar behalve tanken

Dat je kunt tanken bij Shell de Pettelaar is vanzelfsprekend, maar wist je dat nog zóveel meer kunt ...
Frank Koppes

Frank van Shell de Pettelaar: ‘We zijn getransformeerd van tankstation tot bakkerij’

Waarschijnlijk het populairste tankstation voor Bosschenaren: Shell de Pettelaar tegenover het Provi...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Shell Station De Pettelaar. Meer over Shell Station De Pettelaar ontdekken?

Shell Station De Pettelaar


Geopend08:00 - 22:00

Gestelseweg 1, Den Bosch

adv.