Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van ‘moetje’ naar feestje: 5 x van deze kapper word je helemaal gelukkig

Aangeboden door Colorbar Hairsalon 15 oktober 2020

Zie jij naar de kapper gaan als een verplichting? Dan ben je vast nog nooit bij Colorbar Hairsalon geweest. Charissa Steinmeier (30) runt haar kapsalon heel anders dan de kapper bij jou om de hoek. Waarom? Hierom!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Salon voor jezelf

Foto: Colorbar Hairsalon

Bij Colorbar Hairsalon kun je met een gerust hart een bezoek brengen aan de kapper. Charissa werkt een-op-een en dat betekent dat je de hele salon voor jezelf hebt. “Ik merk dat veel klanten het prettig vinden op deze manier geknipt te worden. Er zijn geen andere klanten aanwezig en ook geen andere kapsters. Vaak zie je dat je bij een kapsalon door de één wordt gewassen, door een ander geknipt en door nog iemand anders gestyled. Zeker nu vinden mensen het prettig als er niet teveel mensen aan hun hoofd zitten.” Charissa draagt tijdens de behandeling een mondkapje en maakt na ieder bezoek de salon schoon.

Alle aandacht

Juist doordat Charissa maar één klant tegelijk behandelt, krijg je alle aandacht als je in haar stoel plaatsneemt. “Ook tijdens de wachttijd van het kleuren, probeer ik geen andere klanten te behandelen. Het komt wel eens voor dat er bij eventuele drukte en tweede persoon in de salon aanwezig is, maar dan word uiteraard wel de anderhalve meter gehanteerd. Ik vind persoonlijke aandacht belangrijk om goede kwaliteit te leveren. Daardoor leer ik mijn klanten persoonlijk kennen en bouw ik ook een band met ze op.”

Sexy en draagbaar haar

Foto: Colorbar Hairsalon

Bij de naam Colorbar Hairsalon, denk je waarschijnlijk direct aan je haar verven, maar Charissa is ook een kunstenares met haar schaar. Dames- of herenkapsels: deze kapster knipt bij iedereen een frisse coupe. “Veel mensen willen heel draagbaar haar. Iedereen heeft tijd tekort en wil dat het haar goed valt, zonder uren voor de spiegel te staan. Daar houd ik rekening mee als ik knip. Eerst knip ik de basis in nat haar. Na het föhnen kijk ik hoe het haar valt en personaliseer het kapsel door in droog haar verder te knippen. Een nieuw kapsel mag best wat gedurfder, maar je moet het thuis wel na kunnen maken. Dus sexy haar, maar wel easy going.”

Tips

Nadat je geknipt bent door Charissa, geeft de kapster je tips hoe je thuis je coupe kunt namaken. “Wil je bijvoorbeeld volume? Spray dan flink wat haarlak op je handen, veeg het vanaf achter je oren over je hoofdhuid naar boven en hup – instant volume!”

Je haar in handen van een kleurenexpert

Foto: indebuurt Den Bosch (Colorbar)

“Kleur is mijn specialiteit”, vertelt Charissa. “Ik volg de nieuwste trends en technieken uit Amerika en vertaal dat op mijn eigen manier naar kapsels die draagbaar zijn in Den Bosch.” Ook volgt de haarexpert regelmatig masterclasses en online webinars. “Ik denk dat het belangrijk is als stylist dat je blijft leren en verdiepen, je kunt niet altijd hetzelfde doen. Mensen die hun haar laten kleuren of knippen, verwachten dat de kapper weet wat er speelt.”

De geschiedenis van je haar

Nieuwe klanten krijgen eerst een adviesgesprek. “Ik wil eerst de geschiedenis van het haar kennen, want dit beïnvloedt het eindresultaat. Heeft iemand bijvoorbeeld enkel uitgroei laten bijwerken of zelf meerdere keren een pakje van de drogisterij erop gesmeerd?” Na het gesprek kan Charissa een passend advies geven over de mogelijkheden en wat bij je past. “We bespreken samen wat iemand graag zou willen. Ik geef standaard een advies over wat ik denk dat het mooiste zal staan, maar leg ook uit waarom iets bijvoorbeeld niet past. Samen zoeken we de juiste tint.”

Liggende wasbeurt met massage

Foto: Colorbar Hairsalon

Of je nu de puntjes laat bijknippen, een kleurcorrectie nodig hebt of een styling sessie boekt: Charissa maakt er een ontspannen moment van. Zo mag je bij de wastafel languit liggen op een bed, terwijl de expert het haarwasritueel uitvoert. Dat is pas relaxt! Na het wassen wordt het haar afgesloten met een conditioner met ‘hot towel’. Wil je jezelf en je haar extra verwennen? Je kunt een hoofdhuidmassage boeken van een kwartier. Na afloop ben je helemaal zen.

Haardate met Charissa

Foto: Colorbar Hairsalon

“Veel mensen zien de kapper als een plek waar je naartoe ‘moet’, terwijl het juist een uitje is.” Met die gedachten doet Charissa er alles aan om een ontspannen moment te creëren voor haar klanten, waarbij ze je volledig in de watten legt. “Ik noem het een haardate“, vertelt ze lachend. “Ze krijgen momenteel een pumpkin spice latte of verse sinaasappelthee met iets lekkers erbij van Tof Koekie. Deze maand staat er bijvoorbeeld carrotcake op het menu, maar dat wisselt regelmatig. Sommige mensen moeten sparen om een keer highlights of een balayage te laten zetten. Juist daarom neem ik heel bewust de tijd voor mijn klanten om ze te pamperen. Ik vind het belangrijk dat ze met plezier bij mij langskomen.”

Meer over Colorbar Hairsalon:

colorbar hairsalon

Charissa (29) opende haar eigen haarsalon op de Gasselstraat: ‘Ik wil weten wie in mijn stoel zit’

Na jaren dromen, opende Charissa Steinmeier (29) in juli haar eigen haar zaak op de Gasselstraat in ...
knipbeurt

Help, al weken geen knipbeurt! 5 tips van kapster Charissa

Vanwege de coronamaatregelen zijn alle kapperszaken momenteel verplicht gesloten. Op internet circul...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Colorbar Hairsalon. Meer over Colorbar Hairsalon ontdekken?

Colorbar Hairsalon

Gesloten10:00 - 20:00

Gasselstraat 4 - 6, Den Bosch

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.