Pony’s en warme kleuren: De Gruyter Hair was in Parijs en spotte dé haarmodetrends van dit najaar

Aangeboden door De Gruyter Hair | Pettelaarseweg

Rosalie en Shannon in Parijs foto: De Gruyter Hair

Tijd voor een nieuw kapsel en dan het liefst een coupe volgens de allerlaatste mode? Maak dan een afspraak bij De Gruyter Hair aan de Pettelaarseweg of de Vughterstraat. Bij deze salon zorgen ze dat ze altijd op de hoogte zijn van de allerlaatste trends. “Wij willen mensen nog mooier maken dan ze al zijn”, legt styliste Shannon Aarts uit. “Dan moet je blijven ontwikkelen.”

De Gruyter Hair is een high end salon waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Dat geldt voor de producten die ze gebruiken en verkopen, maar ook als het gaat om nieuwe knip- en kleurtechnieken staan de stylisten van van deze salon bepaald niet stil. Medewerkers van het team De Gruyter Hair winnen ieder jaar prestigieuze prijzen op nationale en internationale podia, voor de presentatie van coupe-knippen, kleur, visagie en styling.

Lees verder onder de foto >

Rosalie en Shannon in Parijs foto: De Gruyter Hair

Haute Coiffure Française Paris

De Gruyter is lid van Haute Coiffure Française Paris, een netwerk van duizend hoogwaardige salons over de hele wereld. “Er zijn maar drie salons in Nederland lid”, zegt Shannon. “Wij zijn supertrots dat wij er één van zijn.”

Inspireren met shows, cursussen en presentaties

Haute Coiffure Française organiseert jaarlijks een meerdaags evenement in Parijs om stylisten te inspireren. Dat doen ze met shows, cursussen en presentaties. De Gruyter Hair gaat er elk jaar met meerdere stylisten heen om inspiratie op te doen én om er de nieuwste trends te spotten. Begin september gingen Shannon en haar collega Rosalie er drie dagen naartoe voor een combinatie van sightseeing, trendwatchen èn netwerken. “Het voelde als een minivakantie.”

Lees verder onder de foto >

De HCF Show: Foto De Gruyter Hair

Nieuwe knip- en kleurtechnieken

“Wij zijn gespecialiseerd in coupes op basis van de valling van het haar’, legt Shannon uit. “Wij kijken naar hoe het haar valt, naar de dikte èn de haarstructuur. Met nieuwe knip- en kleurtechnieken en de beste haarproducten, willen we voor iedereen het mooist haalbare resultaat behalen. Daar trainen we hard voor en deze ‘club’ kun je dan ook best zien als een beloning voor al die inzet.”

Shannon deelt een aantal opvallende najaartrends met ons:

Pony’s en shag

De grote show was dit jaar in een Parijs’ theater”, vertelt Shannon. “Daar werd de haarmodelijn ‘I Love Paris‘ gelanceerd, gebaseerd op Maxime de la Falaise, de muze van Yves Saint Laurent. Wat opviel waren coupes met heel veel verschillende lijnen. Kort aan de voorkant en achter lang, is de trend op dit moment. ‘Shag‘ heet het en die look heb je zowel in lang, als in een wat kortere coup. Wat ook opviel: pony’s zijn weer terug.”

Lees verder onder de foto’s >

Haar mag weer bewegen

“Zacht vallend haar is momenteel hot. En het tijdperk van de strakke kapsels lijkt voorbij. Haar mag weer bewegen. Natuurlijke slagen mogen weer zichtbaar zijn. Voor de heren is langer haar op het moment de trend.”

Lees verder onder de foto’s >

Warme tinten

“Qua kleur zien we vooral warme tinten”, gaat Shannon verder. ” We gaan langzaam maar zeker van de koele kleuren af. Koperrood ginger en warme, diepe, donkere kleuren gaan de boventoon voeren dit najaar.”

Lees verder onder de foto’s >

Veel combinaties mogelijk

“Op het gebied van mode zien we ook weer veel invloeden van Yves Saint Laurent uit de jaren zestig en zeventig. Niet één op één, maar er zijn duidelijk raakvlakken. Wat we veel zien nu zijn grote items gecombineerd met kleine. Een grote rok bijvoorbeeld, met daarop een klein jasje, of juist een grote jas met een klein jurkje. Ook zijn grootse mouwen en combinaties van patronen in. Ruitjes met bloemen kunnen heel goed samen in één ontwerp bijvoorbeeld.”

Wij verkopen geen kleding”, zegt Shannon. “Maar mode en haartrends zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus wij volgen alles wat ermee te maken heeft op de voet. Dat is beroepsdeformatie en ik vind het heerlijk om erover te vertellen en om klanten te adviseren.”

Lees verder onder de foto’s >

Trainen en expirimenteren

“Eigenlijk zijn we het hele jaar bezig met het volgen van trends en met het trainen van onszelf en van nieuwe, jonge kappers. Daarnaast experimenteren we met nieuwe technieken”, zegt Shannon. “Dat gaat continu door en zo kunnen we onze klanten altijd voorzien van het meest actuele advies en de mooiste coupes.

Maak een afspraak

Wil jij een afspraak maken in de salon aan de Pettelaarseweg of aan de Vughterstraat? Dat kan via de website van De Gruyter Hair.

Meer in deze categorie

Beauty & wellness

Ga naar “Weg met die rode vlekken! Zo krijg jij weer een glanzende huid”

Weg met die rode vlekken! Zo krijg jij weer een glanzende huid

Aangeboden door Huidzorg 073

Ga naar “Marjolein ontwikkelde hét geheim voor volle wenkbrauwen en wimpers: ‘Veel BN’ers zijn fan’”

Marjolein ontwikkelde hét geheim voor volle wenkbrauwen en wimpers: ‘Veel BN’ers zijn fan’

Aangeboden door Marr Cosmetics

Ga naar “Tip! Doe deze gratis scan en krijg weer een stralende huid”

Tip! Doe deze gratis scan en krijg weer een stralende huid

Aangeboden door De Huidkliniek

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58”

Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58

 • Geldig t/m
Ga naar “alle bh’s”

alle bh’s

 • HEMA
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “McGregor polo € 9,95”

McGregor polo € 9,95

 • Action
 • Geldig t/m 13 juni 2023
Ga naar “Pluggerz van € 9,95 voor € 7,50”

Pluggerz van € 9,95 voor € 7,50

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Kies & Mix € 12,87”

Kies & Mix € 12,87

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023

Agenda

Ga naar “Festival Trek 2023 in Den Bosch”

Festival Trek 2023 in Den Bosch

 • Van 7 jul t/m 9 jul
Ga naar “StoryTrail Theaterwandeling Den Bosch”

StoryTrail Theaterwandeling Den Bosch

 • T/m 31 dec
Ga naar “Mout Bierfestival”

Mout Bierfestival

 • T/m 26 aug
Ga naar “Foodtruck Festival RRRollend”

Foodtruck Festival RRRollend

 • T/m 11 jun
Ga naar “D’n Elfde van d’n Elfde in Oeteldonk”

D’n Elfde van d’n Elfde in Oeteldonk

 • 11 november 2023
elf elf oeteldonk