Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Den Bosch: Salon B is geopend! [foto’s]

Aangeboden door Salon B 29 november 2019

Is jou al opgevallen dat er iets nieuws zit in het oude pand van Daily Poetry aan de Vughterstraat? Nog niet? Gauw eens langslopen dan, want Salon B heeft de deuren geopend. En wat ziet het er vanbinnen prachtig uit!

We waren te gast in de nieuwe salon om kennis te maken met de haarstylisten en het concept. Want dat is toch wel bijzonder… Voor wie Salon B nog niet kent: de zaak werkt met zzp’ers die een stoel huren. Het bedrijf opende in 2005 de eerst vestiging en introduceerde het concept ‘stoelhuur’. Hier heeft de salon nu helemaal de weg in gevonden. Elke haarstylist(e) huurt een eigen stoel, waarmee hij of zij een eigen business opbouwt. In de Bossche zaak werken op dit moment vier enthousiaste dames die iedereen weer met een fris kapsel naar buiten sturen.

Kennismaking aan de bar

Een van die ervaren haarstylistes is Welmoed Ponten. De druk is hoog, want wat nieuw is, moet geprobeerd worden… We bezoeken Salon B niet alleen om even binnen te kijken, maar krijgen ook meteen een behandeling. En dat is een bijzondere! Redacteur Noah neemt vandaag plaats in de stoel. Welmoed legt eerst uit hoe zij en haar collega’s te werk gaan. “We beginnen altijd met een kennismaking aan de bar. Daarin bespreken we de wensen van de klant, maar kijken we ook naar de persoonlijkheid van diegene. Wat doet hij of zij voor werk? En wat zijn de hobby’s? We proberen ons advies daarop af te stemmen.”

Tekst loopt door onder foto’s. 

De kennismaking gebeurt altijd aan de bar. Foto: indebuurt Den Bosch
De shop zone van Salon B. Foto: indebuurt Den Bosch

Is dit even luxe…

Wat opvalt is de persoonlijke benadering. “We doen de kennismaking bewust hier aan de bar, zodat je elkaar niet alleen via de spiegel aankijkt. Dat is toch altijd een beetje onpersoonlijk. Maar goed, elke behandeling begint dus hier aan de bar, na het adviesgesprek gaan we door naar de shine zone waar de haren worden gewassen.” We lopen mee naar achteren en zien opeens vier ligbedden staan. “Ga maar liggen”, zegt Welmoed tegen Noah. Wat blijkt: haren worden bij Salon B gewassen vanuit de ligbedden. “Dat doen we bewust: we willen een zo relaxt mogelijke ervaring geven. Dit is toch veel comfortabeler dan zitten in een stoel met je nek omhoog? De shine zone is ook een beetje het ontspanningsmomentje voor de klant.”

Tekst loopt door onder foto’s. 

Hoe luxe is dit: haren worden gewassen vanuit een relaxt ligbed. Foto: indebuurt Den Bosch
In de shine zone staan vier ligbedden. Foto: indebuurt Den Bosch

Rustig werken of een filmpje kijken

Na het wassen begint het echte werk. Noah neemt plaats in de stoel en Welmoed kan meteen aan de slag. Terwijl ze rustig knipt, valt op dat Salon B verdeeld is in vier ruimtes: de shop zone waar de kennismaking plaatsvindt en je producten kunt kopen. In het midden is de knipruimte, net na de patio kunnen klanten rustig werken of een filmpje kijken op de laptop als ze gekleurd worden en helemaal achterin is dus de shinezone. En o ja, in het knipgedeelte is ook nog een bank waarin je rustig kunt genieten van een bak koffie of social talk.

Tekst loopt door onder foto’s. 

Redacteur Noah wordt geknipt door Welmoed. Foto: indebuurt Den Bosch
In de salon kun je ook even lekker relaxen in de bank. Foto: indebuurt Den Bosch
Achterin is ook een ruimte waar je rustig kunt werken tijdens het kleuren. Foto: indebuurt Den Bosch

Salon B

Want dat is wat de haarstylistes ook in zich hebben: naast dat ze ontzettend goed kunnen knippen, zijn ook nog eens sociaal, geïnteresseerd en zorgzaam. De dames van Salon B leggen je helemaal in de watten en maken van het ‘moetje’ (van naar de kapper gaan) een feestje. Het allerbelangrijkste: het resultaat is er ook nog! Want uiteindelijk telt maar één ding en dat is met een fris koppie de buitenlucht opzoeken.

Enthousiast geraakt? Meld je dan gauw voor jouw Salon B-feestje! Een afspraak maak je door op de oranje button hieronder te klikken:


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Salon B. Meer over Salon B ontdekken?

Salon B beauty en wellness

Geopend09:00 - 20:00

Vughterstraat 72, Den Bosch

Bekijk meer:beauty en wellness
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Bosch' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Bosch.

adv.