Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jikke en Samanta openen hun eigen salon: ‘Elke maand werkt Robert Schoemacher hier’

Door Lotte van Rosmalen 30 augustus 2019

We vroegen jullie eind 2018 wat de beste nagelstudio’s zijn in Den Bosch, en op een mooie nummer twéé stemden jullie schoonheidssalon Coccole. Bosschenaren laten hun nagels graag doen bij eigenaresse Jikke Henraath. Maar sinds maandag is ze verhuisd naar de Graafseweg, naast Cafetaria De IJsbeer. En dat deed ze niet alleen: ze neemt haar collega Samanta Pawirodirjo-Sarijoen mee. Ze gaan samen verder als Just Be-You-Ty!

In de nieuwe salon is twee keer per week een kapster. Je kan er altijd een afspraak boeken voor een schoonheidsbehandeling, manicure en/of pedicure van Jikke, en de Quadrivas Therapy (Als je denkt: ‘de qua-watte?’ We leggen het straks uit!) van Samanta. Ook worden er behandelingen aangeboden zoals tanden bleken en lashlifting.

Robert Schoemacher

Eén keer per maand is ook de bekende Nederlander Robert Schoemacher aanwezig in de schoonheidssalon aan de Graafseweg. Hij houdt zich bezig met cosmetische geneeskunde, lasergeneeskunde en injectables. Jikke: “Hij kwam hier al bij de vorige zaak die hier zat. Dus heb ik contact opgenomen om te vragen of hij dat voort wilde zetten, en dat wilde hij wel!”

Achttien jaar

Jikke studeerde af als schoonheidsspecialiste en volgde daarna een studie om pedicure-specialist te worden. Op haar achttiende start ze een eigen bedrijfje en later begint ze met Coccole: “Ik had een tijdje aan huis een salon en twee jaar geleden verhuisde ik naar een zorgcentrum. Maar mijn droom was altijd al om echt een eigen salon met een mooie inrichting te openen.”

Ze start tegelijk met Samanta in het zorgcentrum: “We kregen letterlijk op dezelfde dag onze sleutel. We misten het contact met collega’s en zijn de afgelopen jaren bevriend geraakt. Toen kwamen we op het idee om samen een pand te huren.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

De salon wordt zorgvuldig ingericht en gestyled met veel gouden details. Hoewel het lijkt alsof Jikke en Samanta elkaar al tien jaar kennen, hebben ze een heel ander carrièrepad.

Van banken en verzekeringen naar therapie

Samanta begon haar carrière in de zakenwereld: “Hiervoor werkte ik bij banken en verzekeraars, dat was echt heel anders.” Nogal! Hoe komt ze dan in de zorg terecht? Ze licht toe: “Tien jaar geleden werkte ik bij ABN AMRO en daar liep een meisje stage. Ze was vijftien en ze had heel stevige benen, wat ik vreemd vond. Ze at gezond en sportte veel. Een paar jaar later kwamen we elkaar tegen en ze zag er zó goed uit! Het bleek dat ze liepoedeem had, een vetophoping, en daar vond ze een oplossing voor: Quadrivas Therapy.”

Quadrivas Therapy

De nieuwsgierige Samanta is zich in Quadrivas Therapy gaan verdiepen.”Er bleek veel vraag naar te zijn. Maar liefst één op de tien mensen heeft last van vet- en vochtophopingen. Ze hebben pijn en ik weet dat deze behandeling werkt. Ik wil mensen helpen.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

“Het is een traject van meerdere behandelingen. Soms komen cliënten strompelend binnen en je ziet na een paar maanden behandeling echt verschil. Ik hielp niet zo lang geleden iemand die met een rolstoel door de Efteling moest rijden met haar meiden, omdat ze zo veel pijn had. Een jaar later, na de therapie, appte ze me een foto dat ze in Efteling lekker zelf kon lopen!”

OPI nagellakken

Jikke werkt met OPI nagellakken, een merk dat afstamt van een klein bedrijf dat tandheelkundige producten maakte. De ontwikkeling van acrylnagels vond haar oorsprong namelijk in de tandheelkunde, zo lezen we op de website. Een tandarts ontdekte per toeval dat zijn materiaal geschikt is voor nagelverlenging toen hij een diepe scheur repareerde met tandheelkundig porselein.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Samanta werkt halve dagen, en Jikke kreeg negen maanden geleden een zoontje, dus ze werkt drie dagen per week. “We gaan zoveel mogelijk samen lunchen en lekker mensen kijken hier langs de Graafseweg. Mensen reageren heel leuk en iedereen kijkt naar binnen. We hebben er zin in!”

Samenwerking met freelancers

Ben je als ondernemer in deze branche op zoek naar een plek om samen te werken? Jikke en Samanta zijn nog op zoek naar nieuwe collega’s!

Lees ook:

Paul runt Gossimijne aan de Oude Dieze: ‘Ik sjouw gewoon mee en help in de bediening’

Bijna twee jaar geleden opende Bistro Gossimijne haar deuren aan de Oude Dieze in Den Bosch. Sinds m...

Bossche Enzo en Marion runnen ijssalon Zammatteo: ‘We maken ijs van bananen op de markt’

In een zijstraat van de Hinthamerstraat vind je de Italiaanse ijssalon Zammatteo, gerund door Marion...

Nooit meer gaatjes! Zo zorg je voor een gezond gebit bij je kindje

Een gezonde mond met een gaaf gebit zonder gaatjes, dat wil toch elke ouder voor zijn kind? De preve...

Meer over Just Be-You-Ty ontdekken?

Just Be-You-Ty manicure

Vandaag gesloten

Graafseweg 68, Den Bosch

Bekijk meer:manicure

adv.