The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3

Perron 3

Rosmalen

  • -
 • Toevoegen aan agenda
 • 19,50 euro • 17,50 euro studenten • inclusief drankje

  • Opmerkelijk

Op vrijdag 10 maart 2023 komt de Belgische showhypnotiseur Dominik Messiaen, bekend als The Charming Hypnotist, naar PERRON-3 in Rosmalen. Met zijn hypnose theatershow Rozeschijn en Manegeur – De Kracht van Verbeelding ontkracht hij mythes over hypnose en zorgt dat zowel de gehypnotiseerden als het publiek een heerlijke tijd beleven. In regie van Walter Janssens, regisseur van Kommil Foo, bewerkte hij zijn show tot een interactieve theatervoorstelling.

Hypnose is een natuurlijke, heel gefocuste toestand waarbij je onderbewustzijn het overneemt van je bewustzijn. Je kan het vergelijken met de toestand wanneer je volledig opgaat in een boek, film of theaterstuk. Je vergeet heel even je omgeving en het verhaal wordt jouw realiteit. Onderbewust reageer je hierop. Wordt het bijvoorbeeld spannend, dan gaat je hartslag omhoog, stijgt je spierspanning en lichaamstemperatuur. Gebeurt er iets heel ergs, dan kan je vaak je tranen niet bedwingen. En toch blijf je je ervan bewust dat het slechts om een verhaal gaat. Zo neemt Dominik tijdens zijn hypnoseshow de mensen op het podium mee in zijn realiteit terwijl ze volledig bewust blijven en normaal functioneren.

“Ons onderbewustzijn werkt heel sterk met beelden”

“De mensen in mijn show blijven de hele tijd bewust en functioneren normaal”, vertelt Dominik. “Toch verander ik telkens een stukje van hun realiteit door mijn suggesties. Daarbij gebruik ik vaak beeldspraak omdat ons onderbewustzijn net zoals tijdens onze droomslaap heel efficiënt werkt met beelden. Vandaar ook de ondertitel De Kracht van Verbeelding. Zo worden toeschouwers bijvoorbeeld dronken van een denkbeeldige cocktail zonder de nadelen ervan te ervaren. Dat leidt steeds tot grappige situaties. Tijdens mijn show in Rotterdam geloofde een dame dat haar buurvrouw drank op haar jurk had gemorst en ze
bleef daar de hele show door over jammeren tot hilariteit van het publiek.”

“Je kan onmogelijk in de hypnose blijven steken”

Zodra je de focus verbreekt, komt je uit hypnose. Het klopt wel dat in héél uitzonderlijke gevallen door de slaapsuggestie iemand zich onmiddellijk na de voorstelling nog even suf zou kunnen voelen. Daarom is het belangrijk dat de hypnotiseur op het einde van de voorstelling de mensen op een degelijke wijze uit de hypnose haalt. Dominik ontwikkelde daarenboven een aparte supersterke suggestie voor alle aanwezigen op het einde van de show waardoor zelfs dat minimale risico op kortstondige sufheid tot nul wordt herleid.

“Hypnose voor een beter mentaal welzijn”

“Ik vind het heel belangrijk dat álle aanwezigen, in de zaal én op het podium, de zaal verlaten in een betere toestand dan wanneer ze binnen kwamen. Bij de mensen die in hypnose gaan, geef ik hen daarom altijd een aantal positieve suggesties mee die na de show blijven doorwerken. Op die manier kan ik mijn steentje bijdragen aan een beter mentaal welzijn”, aldus Dominik.

Te zien op:
Vrijdag 10 maart – 20.30 uur
Speelduur: circa 90 minuten (zonder pauze)

Interesse in deze activiteit?

Koop kaartjes

Agendapunten

Agendapunten in Den Bosch

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Oetelrave Den Bosch”

Oetelrave Den Bosch

 • Barkade
 • 18 februari 2023

Topper

Ga naar “Carnaval in Oeteldonk”

Carnaval in Oeteldonk

 • Van 18 feb t/m 21 feb
carnaval in oeteldonk
Ga naar “Expositie ‘The Art of Comfort’”

Expositie ‘The Art of Comfort’

 • T/m 2 apr
Ga naar “The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3”

The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3

 • 10 maart 2023