Oktoberfest in Den Bosch

Oktoberfest Den Bosch

Op 21 en 22 oktober barst Oktoberfest weer los in onze stad. Van oorsprong is dit een groot bierfeest in München, maar inmiddels wordt het op veel plekken in de wereld gevierd. Zo ook in Den Bosch.

Hoe vieren we Oktoberfest in Den Bosch

In Den Bosch barst het Oktoberfest los op 21 en 22 oktober. Van 19.00 tot 01.00 uur geniet je van Beiers bier. Helaas is er geen eten te bestellen tijdens het feest. Zaterdagmiddag kun je gratis naar het feest, voor zaterdagavond, maar ook vrijdagavond moet je een ticket kopen.

Wat is Oktoberfest?

Het originele Oktoberfest in München is het grootste bierfestival ter wereld. De eerste editie was op 17 oktober 1810 en was ter ere van het huwelijk van de Beierse kroonprins Ludwig en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen. Tegenwoordig draait het volksfeest om gezelschap en samen drinken en eten. In Duitsland worden er lokale speciaalbieren geschonken en lokale specialiteiten gegeten, zoals wurst, pretzels, schweinshaxe en andere traditionele Beierse gerechten. In Den Bosch kun je – zo ver bekend – geen eten bestellen op het Oktoberfest.

Wat is een goede Oktoberfest outfit?

Wil je er helemaal voor gaan tijdens dit feest? De traditionele Oktoberfest kleding kan dan natuurlijk niet ontbreken. Je kunt gaan voor een dirndl of een lederhosen. Dit was in de tijd van het eerste Oktoberfest de kleding voor dienstmeiden en werklui, maar rond 1870 werd het een fashionable outfit voor iedereen.

De dirndl wordt meestal gedragen door vrouwen en bestaat uit een bloesje, een lijfje en een schort. De rok kan verschillende lengtes hebben, van minirok tot maxirok. De meest gedragen lengte is de midirok, die net over de knie valt. Vaak zijn de dirndls versierd met allerlei borduursels en kettingen.

De lederhosen wordt vaak gedragen door mannen. De lederhosen zelf is een leren broek die meestal tot net boven de knie valt. Ze zijn meestal bruin van kleur en voorzien van allerlei borduursels en andere versieringen. De lederhosen wordt gedragen met hoge sokken of beenwarmers, Beierse schoenen en een effen witte blouse.

Interesse in deze activiteit?

Naar website

Agendapunten

Agendapunten in Den Bosch

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “IJM’s Buitenweek”

IJM’s Buitenweek

  • IJzeren Man Vught
  • Van 24 okt t/m 28 okt

Topper

Ga naar “Halloween klimmen”

Halloween klimmen

  • IJzeren Man Vught
  • Van 7 okt t/m 29 okt

Topper

Ga naar “Oktoberfest in Den Bosch”

Oktoberfest in Den Bosch

  • Van 21 sep t/m 22 okt
Ga naar “Halloween in Den Bosch”

Halloween in Den Bosch

  • P.W. Hoofs
  • 22 oktober 2022
Halloween Den Bosch