Halloween in Den Bosch

P.W. Hoofs

Halloween Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Brabanthallen

Op 22 oktober gaan we weer griezelen in Den Bosch: het is Halloween! Hoog tijd om je scary outfits af te stoffen en schmink uit de kast te trekken.

Wat is er te doen tijdens Halloween in Den Bosch?

Is bij jou de voorpret al begonnen? Kan je niet wachten om de zwarte vleugels uit de kast te trekken voor een Black Swan costume of heb je je trainingspak al klaarliggen om in Squid Game outfit te gaan? Dan is er goed nieuws, want er is van alles te doen tijdens Halloween in Den Bosch.

Het Smèrrig Halloween Festival barst namelijk los op 22 oktober in Den Bosch. Op het podium staan onder anderen The Partysquad, Dries Roelvink, Jody Bernal, Christian D en Yung Petsi.

Zo scoor je een goede Halloween outfit in Den Bosch

Online zijn er genoeg Halloween outfits te vinden, maar je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen bij Hoofs in de Vughterstraat of zelf een outfit maken. Het makkelijkste is misschien wel een spook-kostuum. Pak een oud laken, knip er twee gaten in ter hoogte van je ogen en klaar is Kees! Een andere makkelijke outfit is bijvoorbeeld een mummy outfit: wikkel jezelf in verbandrolletjes en schmink je gezicht wit.

Wat wordt er eigenlijk gevierd met Halloween?

Het woord Halloween komt van ‘All Hallows’Even‘, dit is de avond voor Allerheiligen. Dat feest komt voort uit het Keltische ‘Samhain‘. De Kelten geloofden dat de geesten tijdens dit feest, het Keltisch nieuwjaar, terugkwamen uit de dood. Om spoken en boze geesten voor de gek te houden verkleedden de Kelten zich en staken ze een groot vuur aan. Ook zetten ze eten bij de graven neer om geesten op het kerkhof te houden. Ierse immigranten namen deze tradities in de negentiende eeuw mee naar de Verenigde Staten. Hier is dit oude gebruik uitgegroeid tot het huidige Halloweenfeest.

Koop kaartjes

Naar website

Agendapunten

Agendapunten in Den Bosch

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “IJM’s Buitenweek”

IJM’s Buitenweek

  • IJzeren Man Vught
  • Van 24 okt t/m 28 okt

Topper

Ga naar “Halloween klimmen”

Halloween klimmen

  • IJzeren Man Vught
  • Van 7 okt t/m 29 okt

Topper

Ga naar “Oktoberfest in Den Bosch”

Oktoberfest in Den Bosch

  • Van 21 sep t/m 22 okt
Ga naar “Halloween in Den Bosch”

Halloween in Den Bosch

  • P.W. Hoofs
  • 22 oktober 2022
Halloween Den Bosch