Carnaval in Oeteldonk

carnaval in oeteldonk
Foto: indebuurt Den Bosch

Gaat jouw rood-wit-gele hartje al sneller kloppen? Half februari is het tijd voor carnaval in Den Bosch! Oeteldonk staat dan een aantal dagen lang op zijn kop.

Wat is de datum van carnaval 2023?

Allereerst: wanneer is het eigenlijk carnaval? In 2023 wordt dit feest gevierd van zaterdag 18 februari tot en met dinsdag 21 februari. Veel steden starten al op vrijdag en sommige zelfs op donderdag met carnavalfeesten. In Den Bosch vieren we het van vrijdag tot en met dinsdag en natuurlijk komt daarna aswoensdag. Maar mocht je donderdagavond 16 februari al zin hebben in carnaval, zijn er genoeg kroegen die de carnavalsmuziek al aan hebben staan.

Alles wat je wilt weten over carnaval in Den Bosch

Waar moet je zijn voor de leukste feestjes? Hoe zit het met de carnavalsoptocht in Den Bosch? Waar koop je een carnavalsoutfit in Den Bosch? Waar vind je de toiletten en wat kost een biertje tijdens carnaval? Dit en nog veel meer houden we voor je bij in dit artikel:

Carnaval 2023 in Den Bosch: alles wat je moet weten

  • Carnaval Den Bosch, Genieten van Den Bosch

Bende d’r al klaar veur? Carnaval 2023 in Den Bosch komt er bijna aan. Carnavalsliefhebbers zijn…

Wat is carnaval en waarom vieren we het? Dat hoeven we jou als Bosschenaar eigenlijk niet te vertellen, maar een korte samenvatting: carnaval is van oorsprong een katholiek feest, waarbij men voordat de vastenperiode begint nog even goed feest viert en geniet. Officieel duurt carnaval van zaterdag tot en met dinsdag. Op aswoensdag gaat de vastenperiode in, deze duurt veertig dagen en loopt tot aan Pasen. Het vasten is voor veel mensen geen jaarlijkse traditie meer, het feesten wel!

Carnaval is uitgegroeid tot een groot feest met allerlei eigen tradities. In Nederland wordt het vooral ‘beneden de rivieren’ gevierd en zijn de feestjes en tradities in de noordelijke steden veel kleiner. Dat komt omdat de steden in het zuiden vroeger katholiek waren, terwijl het noorden vooral protestants was

Agendapunten

Agendapunten in Den Bosch

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Oetelrave Den Bosch”

Oetelrave Den Bosch

  • Barkade
  • 18 februari 2023

Topper

Ga naar “Carnaval in Oeteldonk”

Carnaval in Oeteldonk

  • Van 18 feb t/m 21 feb
carnaval in oeteldonk
Ga naar “Expositie ‘The Art of Comfort’”

Expositie ‘The Art of Comfort’

  • T/m 2 apr
Ga naar “The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3”

The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3

  • 10 maart 2023