Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Martijns Oktoberfest groeide uit tot het feest van het jaar: ‘Ik had het niet zien aankomen’

Aangeboden door Stichting Oktoberfest 14 september 2019

Nee, het draait niet alleen om bier drinken en je verkleden. Het Oktoberfest is veel meer dan dat! Het gaat om verbinding en samen genieten. Wij spraken organisator Martijn Verbeek over zijn ambitieuze plannen en geven vier kaartjes weg! 

“Het maakt niet uit of je advocaat of vuilnisman bent: als je je lederhösen of dirndl-jurkje aan hebt, vergeet je dat even. Er bestaat voor een avond geen ongelijkheid en iedereen mag de drukte van de dag vergeten. Ik denk dat mensen daar echt behoefte aan hebben”, vertelt Martijn Verbeek. “Dat is ook waarom ik dit evenement – met behulp van anderen – vorig jaar voor het eerst heb opgezet. En toen groeide het uit tot een gigantisch feest. Ik had het niet zien aankomen.”

Mensen verbinden

“Er worden vrij veel evenementen gegeven op de Parade, maar een hoop festivals mikken op een bepaalde doelgroep. Niets mis mee, maar mijn doel is juist om iedereen, dus echt élke Bosschenaar, de kans te geven om een avondje te genieten”, vertelt Martijn. “Bij dit evenement is dat echt mogelijk. Het brengt mensen in beweging.” Daarom heeft Martijn 25 kaarten beschikbaar gesteld voor mensen die het niet zo breed hebben én gezorgd voor een passende outfit. Ook is er op zaterdag bewust geen entreekaartje nodig en mag iedereen gratis naar binnen.

(Tekst loopt door onder de foto’s van 2018) 

Fotografie door devasteclique.com
Fotografie door devasteclique.com
Fotografie door devasteclique.com

Oktoberfest op de Parade

Martijn: “Ik had altijd al de droom gehad om een evenement op de Parade te houden. Ten eerste omdat het me gewoon erg leuk leek, maar ook om een evenement te organiseren wat voor jongeren interessant is. Ik heb het idee dat veel evenementen op de Parade speciaal voor één doelgroep zijn, met name een wat oudere doelgroep. Toen het Oktoberfest vorig jaar werd geïntroduceerd, was het direct een succes. De kaarten waren snel weg en het werd een fantastische avond waar veel gedanst en gezongen werd.”

“Ik heb altijd de droom gehad om een evenement op de Parade te organiseren.”

Bosch Oktoberfest

Bij een goed Oktoberfest horen natuurlijk niet alleen speciale outfits en pullen bier. Nee, er komt een hoop meer bij kijken. Het is niet compleet zonder een goede line-up, een leuk podium en een grote bar in het midden van de tent. “Er treden dit keer weer fantastische artiesten op. Zo komt onder meer Coen [van Coen & Sander, red.] samen met Domien Verschuren en zingt ook zanger Kafke een deuntje. Het is dus een echt Oktoberfest, maar dan wel een Bossche versie!”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Fotografie door devasteclique.com
Fotografie door devasteclique.com

Hoewel Martijn op dit moment druk bezig is met alle voorbereidingen, denkt hij nog graag terug aan de vorige editie. “Ik kan me het moment net voordat het begon nog goed herinneren. Ik at een frietje en ben gewoon eens om me heen gaan kijken. Overal waren mensen in lederhösen en dirndl’s. Dat was zo mooi om te zien! Iedereen keek vrolijk en had het écht naar zijn zin. Ik hoop dat het dit jaar nét zo mooi wordt, maar weet bijna zeker dat dat lukt!”

Win kaartjes!

Ben je al enthousiast en heb jij zin om nu al die Lederhösen uit de kast te trekken? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief om kans te maken op een gratis ticket. We geven in totaal vier kaartjes weg. Ben je al lid van de nieuwsbrief? Dan kun je je alsnog inschrijven, zonder dat je dubbele mails krijgt. Wil je verzekerd zijn van een ticket? Via onderstaande button koop je direct jouw kaartjes!

De winactie is gesloten.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Oktoberfest. Meer over Stichting Oktoberfest ontdekken?

Stichting Oktoberfest vrijetijd en uitgaan

Parade, Den Bosch

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.