Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bossche Leon rent mee met MS Motion in Den Bosch: ‘Mijn toekomst is door de ziekte onzeker’

Aangeboden door Stichting Nationaal MS Fonds 9 juli 2019

MS Motion komt op 21 juli naar Den Bosch! De deelnemers lopen om geld op te halen op voor onderzoek naar MS. Ze strijden voor een wereld zonder de chronische ziekte. Aan het hardloop- en wandelevenement van het Nationaal MS Fonds doen veel mensen mee die ook zelf MS hebben met ieder andere klachten. De één rent of wandelt zelf mee en de ander zit in een rolstoel. Leon Koudijs heeft MS en gaat vijf kilometer hardlopen om geld in te zamelen!

Last van extreme vermoeidheid

De 47-jarige Leon Koudijs kreeg in oktober 2018 ineens last van extreme vermoeidheid. Na meerdere bloed- en neurologische onderzoeken en twee MRI-scans kreeg hij op 1 april dit jaar de diagnose: MS. Hij vertelt: “Hoogstwaarschijnlijk heb ik deze ziekte al meer dan vijftien jaar. Ondanks dat deze uitslag werd ‘verwacht’, is het toch als een bom bij mij en mijn omgeving ingeslagen.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Foto: Leon Koudijs

Hij heeft een milde vorm van MS: “Ze weten niet precies of het erger wordt, dat is heel onzeker. Sinds kort zijn er dagen dat ik minder last van vermoeidheid heb en energie begin te krijgen. Dan ga ik trainen voor MS Motion. Het gaat goed en ik heb al een paar keer de vijf kilometer afgelegd.”

Leon en zijn vriendin Patricia blijven positief. “In augustus gaan we zelfs trouwen! Mijn vriendin lag begin dit jaar ook in het ziekenhuis. We hadden het plan om te trouwen al langer en wilden iets om naar uit te kijken. Samen genieten we van de simpele dingen in het leven.”

Geld inzamelen voor darmfloraonderzoek

Zodra Leon zich beter begon te voelen, startte hij zijn donatiepagina bij MS Motion: “Vanuit mijn omgeving kwamen hele lieve reacties. Mijn werkgever gaat een bedrag doneren en er is zelfs een groepje collega’s die door mijn actie mee gaat lopen. Dat is echt super! Ik vind het mooi hoe dit initiatief mensen samenbrengt. Ik denk dat 21 juli een heftige, emotionele en bijzondere dag wordt.”

MS is tot nu toe ongeneeslijk: “Mijn toekomst, en die van iedereen die MS heeft, is onzeker. Daarom hebben we onderzoek naar genezing en goeie medicijnen nodig. Dat kost veel geld en ik zet me graag in om mijn steentje bij te dragen”, vertelt Leon. “Gelukkig heb ik meer goede dagen dan slechte dagen. Hopelijk ben ik 21 juli fit genoeg om deel te nemen!”

(Tekst loopt door onder de foto)

Ward Welage. Foto: MS Motion

Wandelen met het hele gezin

Ward Welage (42) gaat met zijn gezin tien kilometer wandelen om geld in te zamelen voor onderzoek: “Deze ziekte raakt ons ook. Er is nog zo veel onbekend, dat moet anders! Bizar in een tijd waarin we zo veel wel weten. Hoe meer onderzoek naar MS, hoe meer we te weten komen. Lopen is namelijk helemaal niet vanzelfsprekend voor iemand met MS, laat staan hardlopen. Wij dragen graag bij.”

Inschrijven voor MS Motion Den Bosch

Je kunt je individueel of als team inschrijven. Het inschrijfgeld bedraagt €20,- per persoon en kinderen van tussen zes en twaalf jaar oud betalen €10,- inschrijfgeld. Inschrijven kan tot vrijdag 19 juli 9.00 uur via www.msmotion.nl of op de dag van het evenement bij de inschrijfbalie.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: MS Motion
Foto: MS Motion
Foto: MS Motion
Foto: MS Motion
Foto: MS Motion
Foto: MS Motion

De start- en finish van MS Motion Den Bosch is bij De Pettelaarse Schans 1 in het welbekende natuurgebied met de vorm van een ster en vijf punten.

Krijg je startnummer

Je kan de vijf of tien kilometer wandelen of hardlopen. Wie zich tussen 1 juli en 11 juli inschrijft, krijgt een startnummer thuis. Meld je je na 11 juli aan, dan kun je jouw startnummer ophalen bij de inschrijfbalie op de dag van het evenement.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Nationaal MS Fonds. Meer over Stichting Nationaal MS Fonds ontdekken?

Stichting Nationaal MS Fonds

Mathenesserlaan 378, Rotterdam

Wat is MS eigenlijk?

 

adv.