Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marije woont in hartje centrum: “Ik wil nooit meer weg”

Door Ilse Zoutewelle 31 oktober 2016

Het was een hele zoektocht voor Marije Gordijn en haar man hun droomhuis hadden gevonden. “We wilden per se in het centrum wonen, maar de meeste huizen waren opknappertjes óf veel te duur.” Maar toen ze het huis in de Doelenstraat tegenkwamen wisten ze het: dit is perfect.

In de eerste instantie hadden Marije en haar man er nooit aan gedacht om in Delft te gaan wonen. “Mijn man had gestudeerd in Delft en we zijn daarna in Rotterdam gaan wonen. Op den duur zochten we een stad die niet te groot was, maar wel centraal lag. We overwogen Haarlem, tot mijn man zei: waarom gaan we niet in Delft wonen?” Dat bleek perfect.

woning van de week marije gordijn centrumMarije wilde wel graag in het centrum wonen vanwege de gezellige sfeer. “We hebben ook nog even in Hof van Delft gekeken, maar dat vonden we toch maar niks.” Alleen is een huis vinden in het centrum nog niet zo makkelijk: “Ze zijn of enorm groot en duur, of heel klein en bouwvallig. We hebben wel 30 huizen bekeken tot we ons huis in de Doelenstraat tegenkwamen. Het is precies wat we wilden: er is genoeg ruimte voor 2 of 3 kinderen en er moest niet teveel verbouwd worden.”

Kneuterig en dorps

Nu, 6 jaar later en 3 kinderen verder, is het huis toch wel wat klein geworden. “Maar we willen niet weg uit het centrum. Ik vind het fantastisch dat ik als ik de kinderen naar school heb gebracht nog even naar de bakker of Miss Morrisson kan. Ze weten dan al precies wat ik hebben wil: heerlijk is dat. Een beetje kneuterig en dorps misschien ook, maar dat is juist de charme.” Het resultaat van een huis in hartje centrum is trouwens wel dat Marije vrij weinig buiten de binnenstad komt. “Hierdoor lijkt Delft helemaal klein. Maar ja, we hebben hier alles: winkels, scholen, werk, kinderopvang…”

woning van de week marije gordijn centrum
De tuin

Uitzicht op de tuin

Marije is gevallen voor het huis vanwege het oude karakter. “Maar we hebben het van binnen wel wat gemoderniseerd. Er stonden kleine muurtjes in de woonkamer en er lag een blad op de open haard. Dat maakte het lange huis erg donker. Ook hebben we tuindeuren laten installeren, zodat we zoveel mogelijk licht naar binnen krijgen.” Het liefst zit Marije daarom ook op het lichtste plekje van het huis: aan de eettafel onder de lichtkoepel. “Hier heb ik ook uitzicht op de tuin. De wand bij de schutting is helemaal begroeid en er bloeien ’s zomers veel bloemen, prachtig vind ik dat.”

woning van de week marije gordijn centrum
Het kastje van oma

Lekker strak

Voor de inrichting kozen Marije en haar man in de eerste instantie voor design en ‘lekker strak’. “Daarom hebben we de vloer en de muur ook wit geschilderd. Hierdoor konden we die rode bank prima kwijt, en de blauwe stoel mocht er ook nog wel bij.” In de loop der jaren is er toch wat meer vintage ingeslopen. “Het kastje van mijn oma wilde ik toch wel graag neerzetten en ook de eettafel is vintage. Het idee was overigens hier verschillende stoelen omheen te zetten, maar met al die kinderstoeltjes is dat een beetje mislukt, haha.”

adv.