Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marije is niet zo gehecht aan spullen: ‘Zo lang ik een keuken heb, vind ik het best’

Door Ilse Zoutewelle 5 juni 2017

Een jaar geleden was Marije Vugteveen nog nooit in Delft geweest. Nu woont ze sinds twee maanden met haar zoontje Noël en man Silas in de Hoornse Hof en wil ze niet meer weg uit Delft. “Ik vind het echt fantastisch hier.”

Marije woonde voor ze Delft ‘ontdekte’ in het centrum van Den Haag. “We waren op zoek naar een groter huis toen ik hoorde van een vriendin dat Delft wel leuk was. We gingen maar eens kijken.” Toen Marije vervolgens Delft voor het eerst binnenstapte, was ze op slag verliefd. “Ik heb in Amsterdam gestudeerd en vond Delft meteen fantastisch: het heeft dezelfde ambiance als Amsterdam, maar dan zonder al die toeristen én het is niet zo massaal.” De zoektocht naar een huis kon dus beginnen. “Silas wilde graag in een dorp wonen, terwijl ik juist graag op een plek wilde wonen waar je zó de stad in fietst. In Delft vonden we het allebei: het is in deze wijk lekker rustig, maar je zit ook zo in het centrum.”

De tafel in de woonkeuken

Woonkeuken

Ook het huis aan de Hof van Zilverlicht was liefde op het eerste gezicht: “Het was bijna te mooi om waar te zijn: vlakbij mijn nieuwe werk bij bbb healthboutique Delft én op een leuke locatie. Toen ik voor de voordeur stond, wist ik het al: dit is het.” Waar Marije dan voor viel? “De woonkeuken. Ik hou ontzettend van koken en vind het heerlijk om in de keuken te staan terwijl anderen gezellig aan tafel zitten. Daarbij heb ik allemaal mooie keukenspullen die ik natuurlijk graag gebruik.”

Overal is roze

Maar niet álles aan het huis vindt Marije mooi: “In het hele huis zijn er roze accenten. Dat viel me pas op toen we het al hadden gekocht: de keuken is lichtroze, de kozijnen van de mooie deuren naar de woonkamer zijn roze, de muur in de tuin is paars… Als je er goed op gaat letten, is er in iedere kamer wel iets te bespeuren dat roze is. Echt verschrikkelijk!” Maar Marije is niet iemand die meteen met een emmer verf klaar staat: “De muur in de tuin ga ik binnenkort wel aanpakken. Maar zo lang ik me niet énorm irriteer, laat ik het lekker zo.”

Keukentafel

Marije en Silas hechten zich sowieso niet erg aan spullen: “Zo lang ik een keuken heb en een bed, vind ik het best. Ik ben alleen gehecht aan de keukentafel die mijn broer gemaakt heeft en de schilderijen van mijn moeder. Verder kan het me bij wijze van spreken allemaal gestolen worden. Daarom hebben we nu ook nog niet zoveel decoratie in huis: ik denk dat ik morgen maar eens wat planten ga kopen.”

adv.