Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kerdy woont naast de Spoorzone: ‘ik geniet iedere dag van de bouw’

Door Ilse Zoutewelle 30 januari 2017

De gemiddelde Delftenaar zou zijn stulpje voor geen goud willen ruilen voor een huis aan de bouwput die de Spoorzone heet. Maar Kerdy van Vuuren wel. Zij ruilde haar huis in Tanthof een half jaar geleden in voor een appartement, pál naast de Spoorzone. “Ik vind het fantastisch om te zien hoe het hier steen voor steen opgebouwd wordt.”

“Je ziet de Spoorzone werkelijk iedere dag veranderen”,  zegt Kerdy. “Een half jaar geleden zag het er compleet anders uit dan nu. In de herfst van 2017 is het als het goed is helemaal anders: dan ligt hier een stadspark van 600 m2 voor de deur. Maar ik heb ook respect voor die bouwvakkers die het doen: ’s ochtends om kwart voor 7 zijn ze al aan het werk en er zitten vaak dingen tegen. Die mannen moeten mentaal echt sterk zijn om daar tegen te kunnen.” Ergert Kerdy zich dan nooit aan de herrie of de omleidingen? “Nee hoor. Die mannen moeten ook hun werk doen.”

Kerdy’s uitzicht. Je kunt haar huis herkennen aan het schilderij van het meisje met de parel, door Kerdy zelf geschilderd

Huizenruil

Kerdy en Dave wonen nu een half jaar aan de Laan van van der Gaag. Hoe ze aan hun huis kwamen, is opvallend: “We hebben geruild met de mensen die hiervoor hier woonden. We waren al een jaar of 3 op zoek naar een appartement in deze buurt, met 4 kamers. We woonden in een eengezinswoning in Tanthof en dat had teveel ruimte én teveel trappen. Ik wilde heel erg graag een appartement met een loggia, dat is een balkon met glas er omheen. Toen kwam Dave ineens een advertentie tegen op internet: waarin stond ‘huizenruil gevraagd’. Dit gezin wilde een eengezinswoning met 5 kamers, wij een appartement. En laten wij daar nu net wonen!” Zo gezegd, zo gedaan: het gezin verhuisde naar Tanthof, Kerdy en Dave naar de Spoorzone. Alleen de verhuizing, die was wat ingewikkeld. “We moesten tegelijk over en hadden allebei een klein vrachtwagentje. Dat was écht een gedoe. De halve woonkamer stond vol met dozen.”

Dave in de woonkamer

Slapen in de loggia

Maar waarom wilde Kerdy nu zo graag een loggia? “Ik heb dat een paar jaar geleden bij iemand gezien en dacht: dat lijkt me nou heerlijk. Het is eigenlijk een verlengde van je woonkamer, want het is overdekt. Daarbij kan je al vanaf de eerste zonnestraal heerlijk buiten zitten. In de zomer heeft Dave hier zelfs geslapen, want het was een stuk minder warm met de ramen open.” Je zou misschien verwachten dat dit de plek is waar Kerdy het liefst haar tijd door brengt, maar dat is maar voor een deel zo. “Ik ben kunstenares. In het atelier ligt mijn ziel, in de loggia mijn hart. Maar ik verdeel mijn tijd netjes, haha!”

Kerdy in haar atelier
De loggia

Benieuwd wat Kerdy nog meer doet? Lees hier het interview dat wij met haar hadden over haar kunst.

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Delft, een huis met een verhaal of een Delfts droomhuis?Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

adv.