Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In de Gerard van Loonstraat vind je dorpse gezelligheid

Aangeboden door Marloes Makelaars 2 mei 2016

Als je de Gerard van Loonstraat niet kent, rij je er zo voorbij. Maar als je er eenmaal bent, word je gelijk gegrepen door de dorpse schattigheid van het straatje. Dat is ook de reden waarom Corine Zwaard (58) met pijn in haar hart afscheid neemt van ‘het buurtje’ waar ze 30 jaar heeft gewoond.

Gerard van Loonstraat 8 – Delft

Wat: Eengezinswoning (95 m²) met o.a. 3 slaapkamers, ligbad, gedeeltelijk dubbel glas en tuin.
Bouwjaar: 1915
Vraagprijs: 235.000 euro k.k.
Beschikbaar: In overleg

“Het huis wordt me te groot”, vertelt Corine. “Ik kan het allemaal niet bijhouden in mijn eentje en ik gebruik ook niet meer alle ruimtes en dat is zonde. Daarom verkoopt Marloes Makelaars het nu voor mij.”

BarbecueënVoorkant van het huis

Al die jaren heeft Corine met veel plezier in de Gerard van Loonstraat gewoond. “Mijn 2 dochters zijn hier opgegroeid en dat was fantastisch. ’s Zomers zit iedereen buiten voor het huis, gezellig te barbecueën en te kletsen. Voor de kinderen is het echt een speelparadijs. Dat komt doordat het straatje doodloopt, dus er rijden hier alleen auto’s die hier echt moeten zijn. De meeste mensen wonen hier niets voor niets praktisch hun hele leven.” Het stukje dorp bevindt zich wel midden in de stad: in nog geen 10 minuten lopen sta je midden op de markt bij de Nieuwe Kerk.

Zonnen

De ietwat kleine tuin is de favoriete plek van Corine. Van 12:00 – 18:00 uur schijnt de zon in de tuin. ’s Avonds kan je voor het huis nog lekker in de zon zitten. “Ik vind dat echt heerlijk. Lekker op een ligbed een beetje zonnen. En als je er met meerdere mensen wilt zitten kan dat ook prima.”

“Het is niet zo rechttoe rechtaan als een nieuwbouwhuis”

Verbouwen

Het huis is ruim 100 jaar oud. Dat is te zien aan de bouwstijl, maar niet aan de inrichting. “Je kunt dit huis helemaal verbouwen naar je eigen smaak. Zo heb ik er een stuk aan laten bouwen en is het 6 jaar geleden helemaal verbouwd.” De buurman (een aannemer, altijd handig) heeft er een nieuw dak opgelegd, een nieuwe vloer in gelegd en een keuken in gebouwd. “Met die keuken ben ik echt super blij. Ik heb ‘m zelf uitgezocht en op die manier ingericht dat ieder hoekje en gaatje van de ruimte benut is.”

Sfeervol

Zo’n huis van 100 jaar oud kan je nog zo vaak verbouwen maar het blijft sfeervol. “Het is hier niet zo rechttoe rechtaan als in die blokkendozen van nieuwbouwhuizen. Je ziet het ook als je in de buurt rondkijkt, geen huis is hetzelfde. Iedereen heeft er zijn eigen draai aangegeven. Zo heeft de buurman een soort serre aangebouwd en heb ik er een zolder op laten bouwen.”

Lekker in Delft

Corine verhuist nu naar een appartement in een flatgebouw, waarschijnlijk in Tanthof. “Ik ben een echte Delftenaar, dus ik blijf wel in Delft. Daarbij is het ook handiger met mijn werk, dat zit ook in Delft, dus dan kan ik lekker met de fiets. Maar ik kom hier zeker nog wel eens terug om bij te praten met de buurtjes!”

Woning van de week

Iedere week licht indebuurt Delft een te koop staande woning uit. Heb jij je woning te koop staan en kun je er een mooi verhaal over vertellen? Laat het ons weten via [email protected].


Meer over Marloes Makelaars ontdekken?

Marloes Makelaars makelaars

Vandaag gesloten

Molslaan 56, Delft

Bekijk meer:makelaars

adv.