Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Sanne in het Agnetapark: ‘Het was een buitenkansje’

Door Babet van Pinxteren 7 januari 2019

Sanne heeft op veel mooie plekken in Delft gewoond. Ze is begonnen op de Lausbergstraat, langs het doorgaande bekende fietspad bij Delft Station naar de TU wijk toe. Op de bekende Voorstraat en het rustige Oosteinde heeft zij ook een aantal jaren heel erg prettig en mooi gewoond. Nu woont ze op een nóg mooier plekje: het Agnethapark. Gastredacteur Babet keek bij haar binnen.

In Den Haag geboren, in Delft opgegroeid, in Utrecht vijf jaar op kamers gewoond en gestudeerd. Maar toch heeft Sanne uiteindelijk dit huis gekocht in het gezellige Agnetapark. Ze zag dit huis in dit mooie park als een echt buitenkansje en had al haar zinnen op deze knusse plek gezet. Het is haar eerste koophuis op een prachtplek in Delft. Het huis ansich past, zoals je op de foto’s kunt zien, ook bij de inrichting van haar huis.

Authentiek sfeertje

‘’De nok van het huis vind ik echt heel mooi’’, vertelt Sanne. De oude balken zitten er nog en die komen mooi naar voren. Dit huis is de enige met een uitbouw, wat een soort nisje vormt waar de eettafel in staat.

“Het authentieke sfeertje en het wonen met medebewoners in beschermd stadsgezicht is heel bijzonder’’, vertelt Sanne. “Het huis is kleiner dan de meeste standaard woningen in het Agnetapark aangezien dit een benedenwoning is.’’ Het huis is wellicht niet supergroot maar echt ruim genoeg om er heel prettig te kunnen leven.

Zomers in de tuin

Voorheen waren het allemaal woningen met meerdere verdiepingen, waarvan er een aantal zijn gesplitst. Ondanks deze splitsing hebben zowel de boven- als benedenwoningen een tuin. Die van Sanne grenst aan het huis en daar tegenover ligt de tuin van de bovenburen. “In de zomer zit ik graag buiten in de tuin, waar ik nog lang van de avondzon kan genieten.’’

Het is prettig om zo dichtbij het centrum toch heel rustig te kunnen wonen. Er wonen veel jonge mensen gemixt met wat oudere bewoners die al langer in een van de arbeidershuisjes wonen.

Lezen met de katten op schoot

Sanne vertelt over de spullen die ze heeft gekocht om het huis eigen te maken. “Ik heb veel oude boeken uit verschillende vakantielanden verzameld.” Daarnaast is Sanne sowieso een groot fan van lezen. Haar werk als advocaat en haar sociale netwerk vraagt veel van haar tijd en als de rust er even is dan duikt ze graag in een boek om even weg te zijn van alle drukte. 

Youp en Pip, haar twee katten, zijn in haar huis niet te missen. Een echte dierenliefhebber is Sanne wel: Youp heeft ze gered na een ongeluk en meegenomen naar huis uit Frankrijk en Pip komt uit het asiel. 

Ondanks dat haar vrienden en familie verspreid door Nederland wonen, is Sanne toch wel een echte Delftse en is ze gek van het knusse stadscentrum en de bijbehorende gezellige restaurants. Haar huis is een heel knus huis in een bijzondere plek van de stad.

Meer van Babet

Binnenkijken bij het doe-het-zelf-paleisje van Sanne en Dick in het Agnetapark

Op een van de mooiste plekken van Delft wonen Sanne en Dick met hun twee stoere jongens Teije (7) en...
babet van pinxteren

Binnenkijken bij het sfeervolle Vermeerhuisje in hartje Delft

Achter het station, in een zijstraat van de Buitenwatersloot, zit een klein, verrassend minihuisje w...

adv.