Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Nienke in het Westerkwartier: ‘het is hier echt een dorp’

Door Ilse Zoutewelle 26 juni 2017

Nienke Selbeck en haar vriend Gerrit wonen nog maar twee maanden in hun huis in het Westerkwartier. Maar aan het interieur is dat niet te zien: het lijkt alsof ze hier al jaren wonen. “Ik voel me hier helemaal thuis. Het Westerkwartier is echt een dorp in een stad.”

Een verre verhuizing was het trouwens niet: Nienke en haar vriend woonden hiervoor in de Pootstraat. “Ik ben een geboren en getogen Delftenaar en ik wil de stad niet verlaten. We waren best serieus aan het kijken naar een hoekhuis in de Schieoevers. Maar ik voelde me niet thuis in die buurt.” Toen kwam Gerrit op de proppen zetten met een huis in de Handboogstraat. “Dat zag er onwijs mooi uit! We zijn gewoon langs gegaan en hadden een hele goede klik met de bewoners.” En dus plaatsten ze een bod en een half jaar later wonen ze op hun nieuwe stek.

Het buurtbankje

Buurtbankjes

“Ik droomde er vroeger van om in een Delfts herenhuis te gaan wonen. Dat is helaas onbetaalbaar, maar dit heeft wel hetzelfde gevoel. Het is een echt stadshuis met een kleine tuin, zonder schuur in een gezellig straatje.” Het desbetreffende straatje (de Handboogstraat) maakt ook dat Nienke zich hier zo thuis voelt: “De eerste week hadden we al een kaartje in de bus van een buurvrouw om ons welkom te heten. Verder staan tegenover ons huis twee ‘buurtbankjes’: hier wordt regelmatig door buurtbewoners op geborreld. Echt heel gezellig is dat!”

Charme

Aan het huis zelf hebben Nienke en Gerrit niet zoveel hoeven klussen: het was al mooi opgeknapt. “We hebben alleen een paar muurtjes behangen en de muren wit geschilderd. Je ziet op die witgeschilderde muren wel wat oneffenheden. We hebben nog getwijfeld om het glad te stucen, maar het heeft juist wel charme.”

Flamingo

Voor de benedenverdieping hebben Nienke en Gerrit aardig wat nieuwe meubels gekocht: “We hebben een nieuwe bank en een lamp gekocht bij Seven Days. Verder hebben we de eetkamertafel online besteld.” Vond ze het geen risico om een tafel online te bestellen? “Nee hoor! We hadden al eens een ander kastje gezien van hetzelfde merk, dus we wisten hoe het er ongeveer uit ging zien.” Waar Nienke ook blij mee is, is de poster van een flamingo boven de eetkamertafel: “Dit was nog wel even spannend. Je moet het schilderij zelf in elkaar zetten als een soort mozaïek. Toen we hem aan het maken waren, was ik echt bang dat hij veel te groot was. Maar dat viel gelukkig mee.”

Slaapkamer

Nienke’s favoriete plek is de slaapkamer. “De vorige bewoners hebben die ruimte bovenop het huis laten plaatsen. Het is een heerlijk rustige kamer. Onze vorige slaapkamer was een hok, terwijl dit een hele ruime en lichte plek is. Hier ben ik het liefst, gezellig samen met mijn katten.”

Ben je benieuwd wat de favoriete hotspots van Nienke zijn in Delft? Die lees je hier!

adv.