Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Mira: ‘Het voelt alsof ik permanent op vakantie ben’

Door Ilse Zoutewelle 19 februari 2018

Toen Mira en haar man Michel voor het eerst het tuinhekje van het huis aan de Dijkshoornseweg doorliepen, wisten ze het meteen: dit is het. “Het is net een vakantiehuis. Aan het begin zeiden we elke week: nog maar een weekje bij boeken?”

Mira Roosenburg was al een tijdje op zoek naar een ander huis, toen ze de bungalow aan de Dijkhoornseweg tegenkwamen. “We zijn gaan kijken en wisten meteen: dit is het. De tuin is groot, het huis is licht én gelijkvloers. Hier kunnen we ons hele leven blijven wonen!”

Het wandkleed van Anne en Dave

Bijna niks veranderd

Eigenaren Anne en Dave moesten er zo snel mogelijk vanaf, want ze wilden hun eigen B&B gaan openen in Portugal. In een mum van tijd stonden Mira en haar man daarom met de verhuisdozen binnen. Veel veranderd hebben ze niet: “We hebben zelfs de muren niet opnieuw behangen. Ook hangt er nog een kleed aan de wand, is de kast gebleven en zijn de gordijnen hetzelfde. We vonden het prachtig zo.”

Huis vol gasten

Toen ze een paar maanden in het huis woonden, besloot Mira dat ze wat minder wilde gaan werken. “Ik wilde meer vrijheid en wilde meer doen met mijn liefde voor koken en eten uit eigen tuin. Toen dacht ik: waarom stel ik mijn huis niet open zodat mensen hier terecht kunnen voor een kop kruidenthee met gebak, een high tea of kookworkshop met groenten uit de tuin?” Mira’s zoon en man vonden het meteen een goed idee en dus zit het huis van Mira regelmatig vol gasten.

Te koop

Terwijl Mira’s gasten aan het eten, thee drinken of koken zijn, kunnen ze óók haar meubels kopen. Ja, echt! Aan heel veel dingen hangt een prijskaartje, ook als er geen gasten zijn. Vind ze dat niet vreemd? “Nee hoor, het maakt mij niets uit. Ik heb laatst nog een lamp verkocht die ik gekocht heb in Marrakech. Ik vind het alleen maar leuk, op die manier verandert er steeds iets in het interieur!”

Mira's tuin in de zomer

Meer over Bij Ons Delft ontdekken?

Bij Ons Delft lunch

Vandaag gesloten

Dijkshoornseweg 177, Delft

Bekijk meer:lunch

adv.