Binnenkijken bij interieurfanaat Daisy: ‘Ik verschuif of verander elke dag wel iets’

Daisy op haar favoriete plekje: het zithoekje in de slaapkamer

Normaal gesproken kloppen we geregeld aan bij een bijzondere woning in Delft. Van nieuwbouw tot appartementen, we komen overal. Door het coronavirus moeten we dit even anders doen en gaan we virtueel op bezoek bij Delftenaren. Vandaag spreken we Daisy Westbroek, die elke dag wel weer nieuwe ideeën heeft voor haar woning in Vrijenban. 

Daisy werkt als assistent storemanager in een kledingzaak, maar heeft daarnaast ook nog een grote passie: interieur en styling. Ze is er elke dag mee bezig in haar huisje in Vrijenban, waar ze nu zo’n acht jaar woont: “Ik ben wekelijks, of misschien wel dagelijks, aan het schuiven met meubels. Mijn interesse in interieur is langzaamaan gegroeid en ik ben ook al héél vaak van stijl veranderd in dit huis. Ik denk dat de muren wel tien keer een andere kleur hebben gehad, van roze tot paars.”

Daisy woont samen met haar partner en zijn zoontje. Of zij die liefde voor interieur met haar delen? “Nou, mijn partner wordt soms wel een beetje gek van mijn geschuif”, lacht Daisy. “Dan is hij net gewend aan hoe alles staat en dan heb ik het alweer veranderd.”

Hét hoekje

Bohemian en landelijk

De laatste jaren is Daisy helemaal verkocht aan de landelijke/Bohemian stijl: “Ik heb nu een witte basis en gebruik in de styling veel natuurlijk materialen, zoals hout en rotan. Verder vind ik het leuk om met verschillende texturen te werken en staat mijn hele huis vol met planten. Ik probeer altijd een rustige, relaxe sfeer te creeëren. Een beetje een vakantiegevoel!”

Haar lievelingsplek is momenteel het zithoekje in de slaapkamer (te zien op de foto). “Eigenlijk heel simpel: hier staat een boekenkist met leesboeken. Daar heb ik een kleedje overheen gegooid en met kussens en plantjes een heel fijn hoekje gecreëerd. Ik vind het heerlijk om hier aan het einde van de dag even een momentje voor mezelf te pakken. De zon schijnt dan ook precies op dit plekje. Kopje koffie erbij en genieten maar!”

Van niets iets maken

Daisy is een echte doe-het-zelver: “Geef mij een stuk hout, een spijker en een hamer, en ik maak er wat van. Ik vind het heel erg leuk om van niets iets te maken.” Die gedachte voert zij ook door in de spulletjes die ze aanschaft voor haar huis: “Ik heb geen groot budget, maar ook daar kan je prima mee uit de voeten. Ik haal bijvoorbeeld veel bij de IKEA of de Xenos en combineer veel. Verder zijn mijn partner en ik gek op schatten scoren in kringloopwinkels. We gaan vaak samen naar Zeeland om op schattenjacht te gaan. Dan zie ik weer een of ander oud meubelstuk staan, dat gaat dan mee om op te knappen.”

Italiaanse kalkverf

Een andere creatieve creatie die je tegenkomt in Daisy’s huis, zijn de muren met Italiaanse kalkverf: “Dit is verf die je in lagen aanbrengt, bij elke laag vermeng je de verf met iets meer water zodat het van kleur verandert. Hierdoor kan je zelf een soort ‘patroon’ in je verf creëren en maak je de muur dus hoe je hem zelf wil.” Deze toffe muren hebben de harten van meer mensen gestolen, want inmiddels heeft Daisy ook muren bij andere mensen thuis aan mogen pakken. “Samen met mijn beste vriendin heb ik een aantal opdrachten gedaan met deze kalkverf. Superspannend, want je creëert met deze verf een patroon naar eigen inzicht en je wilt natuurlijk dat de klant het net zo mooi vindt als jij. Maar tot nu toe hebben alleen maar superpositieve reacties gehad!”

Daisy hoopt in de toekomst nog meer verf- en stylingopdrachten te mogen doen: “Het zou wel gaaf zijn als ik van mijn passie ook mijn werk kan maken.”

Nog niet haar droomhuis

Hoewel Daisy er elke dag van geniet om met haar huisje bezig te zijn, is dit nog niet haar droomhuis. “We willen wel graag verhuizen. Het liefst willen we wonen in een huis met een tuin.” Blijft haar interieur er in een nieuw huis dan net zo uitzien als nu, of is dat voor Daisy juist een kans om weer helemaal opnieuw te beginnen met de inrichting? “Dat ligt er natuurlijk een beetje aan wat voor huis het is en wat je ermee kan. Maar de witte basis zal wel blijven. En de vele planten natuurlijk ook!”

Wil je meer zien van Daisy’s interieur? Hier vind je haar profiel op Instagram.

Meer binnenkijkers

 

 

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie instellingen

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Buitenkijken bij Chloë en Michael: ‘We geven graag cocktailparty’s in de tuin’”

Buitenkijken bij Chloë en Michael: ‘We geven graag cocktailparty’s in de tuin’

Ga naar “Binnenkijken bij de nieuwe opvang voor asielzoekers in Delft”

Binnenkijken bij de nieuwe opvang voor asielzoekers in Delft

Ga naar “Oproep! Mogen we bij jou binnenkijken?”

Oproep! Mogen we bij jou binnenkijken?

In onze gids

Ga naar “Jans Delft”

Jans Delft

 • Brabantse Turfmarkt 87
 • Lunch
 • Gesloten
  4,5
  (458)

Nu gesloten

4,5
(458)

Aanbiedingen

Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99”

Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker zorgwinkel”

Verkoopmedewerker zorgwinkel

 • Vegro Zorgwinkel
 • Parttime

Topper

Ga naar “Repromedewerker”

Repromedewerker

 • Luba Uitzendbureau Delft
 • Fulltime/Parttime
luba uitzendbureau delft

Agenda

Ga naar “Survival Run Outdoor Valley”

Survival Run Outdoor Valley

 • Outdoor Valley
 • 16 oktober 2022

Topper

Ga naar “Outdoor Valley Obstacle Run ”

Outdoor Valley Obstacle Run 

 • Outdoor Valley
 • 23 oktober 2022

Topper

Ga naar “Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!”

Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!

 • Runningtherapie Iris
 • Van 10 okt t/m 2 jan

Topper

Ga naar “Lichtjesavond Delft”

Lichtjesavond Delft

 • 13 december 2022
lichtjesavond kerstboom
Ga naar “Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano”

Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano

 • 38CC
 • Van 8 sep t/m 30 okt

Topper