Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Hanno op het Doelenplein: ‘Het is hier een rariteitenkabinet’

Aangeboden door Hanno 22 oktober 2019

Afgelopen zomer heb je misschien wel de nodige uurtjes doorgebracht op het héérlijke terras van Hanno aan het Doelenplein. Maar ben je ook wel eens binnen geweest bij het groots café? Dat is de moeite waard, want de inrichting is allesbehalve normaal. Wij keken binnen en delen de foto’s en verhalen met jou.

Als je binnenstapt bij Hanno, moet je echt even de tijd nemen om alles in je op te nemen. In elk hoekje is wel wat te zien. “De inrichting is geïnspireerd op de huiskamer van een ontdekkingsreiziger”, vertelt Kim. “Alles wat je hier ziet, maar ook wat je eet en drinkt, komt vanuit de hele wereld.” Eigenaren Kim en Hugo hebben die spullen niet even online besteld. “Het grootste gedeelte hebben we meegenomen vanuit onze reizen of komen van vrienden en familie. Zo komen de kussentjes uit India en de stoelen uit onder andere Friesland en Zoetermeer. Die heb ik gekocht op Marktplaats en zelf opgeknapt.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Gelukspoppetje uit Bolivia

De verzamelwoede van Kim en Hugo is het beste te zien in de kast die de complete achterwand van het groots café bedekt. “Het is een soort rariteitenkabinet geworden”, lacht Hugo. “Er staat een theepot uit Iran die van mijn oma is geweest, maar ook een gelukspoppetje uit Bolivia. Die heeft Kims moeder voor ons met héél veel moeite daar gekocht, omdat hij eigenlijk alleen voor Bolivianen is. Wij moeten nu af en toe zijn sigaretje aansteken zodat hij gelukkig blijft, haha.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Het rariteitenkabinet
Het gelukspoppetje uit Bolivia, gedoopt tot 'Hanito'.

 

‘We willen je hier blij maken’

Geluk is een thema wat je op heel veel plekken terugziet bij Hanno. Dat gaat van een muurschildering met gelukssymbolen uit de hele wereld tot het wifi wachtwoord (‘ikbeneenblijmens’). “We vinden positiviteit heel belangrijk”, vertelt Kim. “We willen je hier gewoon graag blij maken.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Op de achtergrond zie je de muurschildering met gelukstekens.

Gezellige hoekjes

Om chagrijnig de deur uit te gaan bij Hanno, moet je ook wel echt je best doen. We bedoelen maar: van lekker koffie drinken in één van de gezellige hoekjes van het groots café wordt iedereen blij. “Het leuke van dit pand is dat bijna alle plekjes aan het raam zitten. Tijdens een regenachtige ochtend of lange herfstavond zit je hier heerlijk.”

Je vermaakt je aan de bar

’s Avonds laat is de bar een topplek: “We zijn elke dag open tot 00.00 uur, op vrijdag en zaterdag zelfs tot 01.00 uur”, vertelt Hugo. “Bartender Sybren maakt de lekkerste cocktails voor ons. Als je aan de bar zit, zie je hem bezig. En geloof mij: dat is alsof je tv zit te kijken, zo leuk.” En als je er dan toch zit, kun je net zo goed een cocktail bestellen. “Sybren heeft alle cocktails zelf ontwikkeld.”

Wereldse gerechten

Net als de inrichting zijn ook de gerechten van Hanno afkomstig uit de hele wereld. Kim vertelt: “Voor het ontbijt hebben we bijvoorbeeld bircher muesli van mijn oma uit Zwitserland op het menu staan, maar ook nasi lemak met ansjovis, sambal en kokosmelk. En ja: dat is lekker. Mensen komen er nu al voor terug.” Als je ’s avonds komt borrelen, bestaan de snacks niet uit een simpele bittergarnituur. “Sterker nog: dat hebben we niet eens”, vertelt Hugo. “Wij hebben bijvoorbeeld krokante kipstukjes met kewpie mayo en teriyakisaus of cassave kroepoek met een pindadip. We willen dat je naar Hanno komt om verrast te worden.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Hanno. Meer over Hanno ontdekken?

Hanno restaurants en horeca

Geopend10:00 - 01:00

Doelenplein 7, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.