Binnenkijken bij Feng Shui expert Darina: ‘Mijn huis is niet ingericht volgens de laatste trends’

Darina Veen woont al ruim twintig jaar samen met haar man in de Delftse buurt Ecodus. De inrichting van haar huis is ontzettend belangrijk voor haar. Als Feng Shui expert en voormalig bouwfysicus, heeft ze van haar interieurpassie namelijk ook haar werk gemaakt.

Darina geeft workshops en consulten bij mensen thuis om hen te helpen met een Feng Shui-proof inrichting. Wat ons betreft is het daarom hoog tijd om eens bij Darina zelf binnen te kijken!

Wat is Feng Shui?

Feng watte? Darina legt het kort uit: ‘Ik ben geen interieurstylist en mijn huis is zeker niet ingericht volgens de laatste trends. Feng Shui is de eeuwenoude Chinese leer voor het inrichten van je omgeving. Hierbij draait alles om harmonie en balans in je huis.” Vooral het gevoel (ofwel ‘de energie’ zoals Darina dat noemt) dat een ruimte bij je oproept is van belang.

“Voor iedereen en voor elke woning ziet een Feng Shui inrichting er anders uit”, vervolgt Darina. “Dit is onder andere afhankelijk van welk doel een ruimte voor jou heeft. Geef je bijvoorbeeld graag feestjes en nodig je regelmatig mensen uit? Dan dien je je huis anders in te richten dan wanneer je een oase van rust in je woonkamer wilt creëren.”

Lees verder onder de foto’s >

Feng Shui voor een (betere) relatie

Eén ding werd ons tijdens het binnenkijken al snel duidelijk: overal is over nagedacht! In alle hoekjes van het huis zijn de materialen, vormen en kleuren op elkaar afgestemd. “Zelfs alle schilderijen hebben een betekenis”, geeft Darina aan.

“Ik gaf eens een consult aan een vrijgezelle dame die graag een partner in haar leven wilde. Boven haar bed hing een schilderij van een één Boedha. Eigenlijk paste dit totaal niet bij de romantische sfeer die zij zocht in de slaapkamer. Op mijn advies verving ze de print voor een schilderij waarop twee mensen te zien waren. Niet veel later kwam ze haar huidige partner tegen. En natuurlijk zullen we nooit zeker weten of dit toeval was of niet, maar ik geloof wel dat deze cliënt onderbewust werd beïnvloed door de schilderijen. Na het veranderen stelde ze zich wellicht meer open voor iemand in haar leven.”

Lees verder op de volgende pagina >

5 elementen

“Simpel gezegd gaat Feng Shui over balans in je omgeving. En dan wel de balans van deze vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water”, legt Darina verder uit. “Deze elementen komen terug in kleuren, vormen en materialen.”

“In de tijd dat ik hier woon heb ik het interieur al meerdere malen helemaal omgegooid, zo leer ik steeds beter wat wel en wat juist niet werkt in deze ruimte”.

In je element

En waar in huis is Darina zelf het meest in haar element? “Ik ben sowieso nog altijd gek op mijn huis en deze fijne buurt. Maar mijn favoriete plek is toch wel de bank, in het hart van het huis.”

Lees verder onder de foto >

Darina’s favoriete plek in haar woning

Heel veel boeken

Darina heeft in de twaalf jaar dat zij zichzelf Feng Shui consultant mag noemen, ondertussen heel wat naslagwerk verzameld. Sommige boeken zijn nog afkomstig van haar Feng Shui opleiding die ze bij Acedemie Qing-Bai in Amersfoort volgde.

Trots toont ze ons haar grote collectie boeken over Feng Shui op zolder: “Er valt zoveel te leren. Het mooie is ook dat een optimaal ingerichte ruimte er voor iedereen weer anders uitziet.”

Lees verder op de volgende pagina >

Feng Shui tips voor thuiswerkers

Op zolder in de woning zien we ook het thuiswerkkantoor van Darina. Hierbij kijkt ze mooi uit over de buurt én geniet ze elke ochtend van het zonnetje.

Of de Feng Shui consultant nog tips heeft voor thuiswerkende Delftenaren? “Een goede tip voor mede-thuiswerkers is om ervoor te zorgen dat je altijd iets van uitzicht hebt. Dit biedt inspiratie en zo kun je groeien in je werk. De hele dag naar een witte muur kijken is niet bepaald inspirerend”, vertelt Darina.

Lees verder onder de foto’s >

“Ook is het niet aan te raden om een spiegel achter je computer te plaatsen. Het liefst zet je je bureau dus niet tegen een muur, maar draai je dit juist om zodat je met je rug naar de muur toe zit. Naast dat je zo uitzicht hebt, zorgt dit ook nog eens voor een veilig gevoel.”

En als het niet mogelijk is om je bureau om te draaien?

“Zorg dan dat je inspirerende spulletjes en planten op je bureau hebt staan.”, reageert Darina. “Ook kan een schilderij van een mooi landschap achter je computer uitkomst bieden.”

Wil je meer Feng Shui tips voor thuiswerkers lezen? Op deze website heeft Darina een lijstje opgesteld.

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Fundaparel: binnenkijken bij dit appartement in Griekse stijl van meer dan een miljoen”

Fundaparel: binnenkijken bij dit appartement in Griekse stijl van meer dan een miljoen

Ga naar “Fundaparel: even binnengluren in dit monumentenpand uit 1825”

Fundaparel: even binnengluren in dit monumentenpand uit 1825

Ga naar “Binnenkijken bij kunstenares Kerdy en haar man Dave: ‘Ons huis is net een museum’”

Binnenkijken bij kunstenares Kerdy en haar man Dave: ‘Ons huis is net een museum’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Jumbo Goudse Kaas 48+ Stukken 1+1 gratis”

Jumbo Goudse Kaas 48+ Stukken 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 21 maart 2023
Ga naar “Bomaja medjoul dadels K van € 7,99 voor € 4,99”

Bomaja medjoul dadels K van € 7,99 voor € 4,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 21 maart 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20”

Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Agenda

Ga naar “Expositie ‘in aanbouw’”

Expositie ‘in aanbouw’

 • Galerie Ruimte Remmelink
 • T/m 25 mrt

Topper

Ga naar “Kaartverkoop 3e editie Whisky Festival Delft gestart”

Kaartverkoop 3e editie Whisky Festival Delft gestart

 • 4 juni 2023
whisky
Ga naar “Koningsdag 2023”

Koningsdag 2023

 • 27 april 2023
Ga naar “Ohm Festival”

Ohm Festival

 • 10 juni 2023
Ga naar “Lichtjesavond 2023”

Lichtjesavond 2023

 • 12 december 2023