Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Altijd eerste rang in appartement Koningsveld

Door Redactie indebuurt 16 februari 2016

Ruim 15 jaar lang keken Arie (72) en Bets (68) Blijleven dagelijks uit over de Delftse Schie. Binnenkort verhuist het echtpaar van de Koningsveld in Delft naar Nootdorp, het dorp waar Arie zijn wortels heeft liggen. “Het uitzicht zullen we zeker missen, net als de fijne buurt.”

 

Koningsveld 7 – Delft

Wat: appartement (108 m²) met o.a. 3 slaapkamers, ligbad, balkon (14 m²) en inpandige parkeervoorziening
Bouwjaar: 2000
Vraagprijs: 459.000 euro k.k.
Beschikbaar: per direct

Woning van de Week - Koningsveld 7 - 1“In de zomer eten we veel buiten”, vertelt Arie. “Het balkon is overdekt, dus dat voelt echt als een verlengstuk van de woonkamer. Je hebt hier altijd zon en ja, dat uitzicht is natuurlijk geweldig. De vele bootjes en de zwabberende wielen van haastige studenten op weg naar college; er is altijd reuring. En tijdens festiviteiten als de intocht van Sinterklaas of het Bloemencorso zit je eerste rang.” Hij wijst naar het oude stationsgebouw. “Op een zomerse dag wanneer de zon daar rood ondergaat, is het net een sprookjeskasteel van de Efteling!”

Aan het water

Een lot uit de loterij noemt Bets het, toen ze in 2000 deze woning kregen toegewezen. “Op de infoavond over deze appartementen kon je destijds over de hoofden lopen. Dat we het uiteindelijk werden, voelde als een grote verrassing. Mijn man en ik hebben vroeger een boot gehad. We hebben wel iets met water, vandaar dat we hier zo enthousiast over waren.”

Extra berging

Omdat het appartement zich op een hoek bevindt, komt er veel licht binnen in de woonkamer, waar net een nieuwe vloer van pvc-stroken in is gelegd. De woning beschikt verder over drie slaapkamers, een ruime badkamer met ligbad, een extra bergkast op het portaal en een eigen berging en parkeerplek in de onderbouw. Arie: “Die ruime berging heb ik erg fijn gevonden. En handig is dat je beneden ook stroom hebt.”

Kleinschalig

De ligging aan het water is natuurlijk uniek, maar ook bijzonder is dat het oude centrum om de hoek ligt. Bets: “Binnen tien minuten loop je vanaf hier de stad in. En als we een boodschap vergeten zijn, dan halen we die even in de buurtwinkel.” Arie en Bets zijn sowieso goed te spreken over de buurt. Bets: “De wijk is kleinschalig opgezet en er woont een leuke mix van jongen gezinnen en wat oudere mensen. De bewoners in dit complex zijn meer van onze leeftijd.”

‘binnen tien minuten loop je vanaf hier de stad in’

Loslaten

In Nootdorp gaat het echtpaar Blijleven in een gelijkwaardig appartement wonen. Bets: “Arie komt ervandaan, vandaar. We hadden ons oog al eens laten vallen op een woning. Ik zei altijd: als die vrijkomt, dan verhuizen we. En dat is nu gebeurd. Natuurlijk gaan we het uitzicht missen, maar gelukkig kunnen we allebei goed dingen loslaten. Het zijn hier gewoon fijne jaren geweest. En: we hadden ontzettend fijne buren, dus we komen hier geregeld terug.” Arie: “Zeker op een mooie zomerse avond!”

Bekijk de woning ook op Funda

Woning van de week

Iedere week licht indebuurt Delft een te koop staande woning uit. Heb jij je woning te koop staan en kun je er een mooi verhaal over vertellen? Laat het ons weten via [email protected].

adv.