Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alles in Arianes huis is zelfgemaakt: ‘Zelfs de vloer is van gebruikte planken’

Door Ilse Zoutewelle 10 april 2017

Edward en Ariane van Maastricht heeft eigenlijk twee huizen. Een begane grond met alles erop en eraan en een bovenhuis waar óók een keuken en badkamer in zit. Tot een jaar geleden werd die begane grond vooral gebruikt als opslag, maar nu verhuurt Ariane het via Airbnb. “Een goede reden om het netjes te houden.”

Het nisje in de wc, gemaakt van snijplanken

En netjes, dat is het. Het complete huis van Edward en Ariane kan zó in een woonmagazine. Maar dat mag wel ook, want haar man Edward is maar liefst 10 jaar bezig geweest met de verbouwing. “Hij heeft bijna alles zelf gemaakt. Zo is de vloer van oud hout dat behandeld is en hebben we in de wc nisjes gemaakt van snijplanken van de Ikea. Dat is goed hout, haha!”

Kast uit de loods

Die snijplanken zijn ook meteen één van de zeldzame nieuwe dingen die je in huize van Maastricht tegenkomt. “We kopen bijna niets nieuw. Alles komt van de kringloop, Marktplaats of via via. Zo hebben we een kast die in de loods bij Edwards ouders stond. Tijdens mijn zwangerschap heb ik die opgeknapt en nu staat hij in de slaapkamer.” Dat wil trouwens niet zeggen dat Ariane dagelijks in kringloopwinkels rondsnuffelt: “Ik ga alleen rondkijken als ik echt iets nodig heb.”

De kast van oudtante

Studentenhuis

Voordat Edward begon aan de verbouwing, was het huis ook al in de familie. “Zijn vader had het gekocht als studentenhuis: Edward en zijn zus hebben er ook gewoond. Het huis kon dus wel een opknapbeurt gebruiken.” Edward zag dat wel zitten, dus kocht hij het huis en ging aan de slag. “Daar is hij dus al die tijd mee bezig geweest. Vijf jaar geleden zijn we getrouwd en was het huis al aardig klaar.” Ariane en Edward betrokken de bovenste twee verdiepingen, met de begane grond deden ze weinig.

“Ik verwelkom gasten graag met wat lekkers”

Eigen plek

“Het was al wel opgeknapt, dus mijn broer heeft onder andere er een tijdje gewoond.” Toen hij wegging, stond het leeg. “We gebruikten het als opslag en om de was op te hangen. In augustus bedachten we ons dat Airbnb wel een goed idee zou zijn. En dat is het ook! Ik vind het hartstikke leuk om gasten te ontvangen en hen hier hun eigen plekje te bieden.” Maar als de begane grond niet wordt verhuurd, is dit de plek waar Ariane en Edward graag zitten. “Edward werkt er, ik zit er graag ’s avonds. Even lekker alleen: mijn eigen plekje.”

Pim in zijn zandbank, óók zelfgemaakt
De benedenverdieping

adv.