Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel stegen de huizenprijzen het afgelopen jaar in onze stad

Door Iris Olsthoorn 23 januari 2019

De woningprijzen blijven stijgen, hoewel het iets minder hard gaat dan voorheen. Makelaarsvereniging NVM maakte de cijfers over het afgelopen jaar bekend en wij keken naar hoe Delft er vanaf komt. 

In 2018 stegen de huizenprijzen in onze regio met 6,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat is een stuk minder dan het landelijke gemiddelde (10,3 procent). Volgens de makelaarsvereniging begint de gekte op de woningmarkt ‘iets af te nemen’. In enkele regio’s, met name in Amsterdam, lijkt het plafond qua prijsstijgingen inmiddels bereikt. Ook in Delft gebeurt dat: de prijzen stijgen nog wel, maar niet meer zo hard als de afgelopen jaren.

Zoveel kostte een huis gemiddeld in 2018

De gemiddelde verkoopprijs in ons gebied ligt net boven de drie ton: €306.000 (in Q4 van 2018). Dat was een jaar geleden nog €286.000,- (in Q4 van 2017). De gemiddelde verkoopprijs van een koophuis is per vierkante meter €2876,-.

Méér huizen verkocht

In Delft zijn er vooral veel appartementen en tussenwoningen verkocht. In totaal werden er 6,9 procent meer huizen verkocht in 2018 dan in 2017. Dat is opvallend, want landelijk gezien werd er juist 8,1 procent minder huizen verkocht. Delft is dus een populair stadje om neer te strijken, snappen wij wel! Een andere reden van de stijging kan zijn dat er in Delft relatief veel nieuwbouw is gebouwd de afgelopen jaren. Mocht je alle cijfers zelf willen bekijken: dat kan bij de NVM.

Verhuisden gezocht!

Er is nog steeds sprake van een ‘olievlek’ vanuit de grote steden, ook vanuit Delft. Dit zijn woningzoekenden die vanwege het tekort aan het geschikte woningaanbod en de hoge prijzen in de stad uitwijken naar randgemeenten. Zij zorgen op hun beurt voor drukte op de woningmarkt in randgemeenten.

Ben jij in Den Hoorn, Schipluiden, Pijnacker of ergens anders in de buurt gaan wonen, omdat een huis kopen in Delft onmogelijk was? Dan horen we graag jouw verhaal. Stuur je ons een mailtje?

Meer leesvoer over wonen in Delft

Delft wonen OZB belasting

Het bestaat: wonen in Delft voor €165 per maand (ja echt!)

Sommige mensen zijn erg gehecht aan hun eigen stulpje, maar andere, meer 'nomadische' medemensen heb...

Huurprijzen blijven stijgen: dit betaal je gemiddeld in Delft

Is het einde van de stijgende huurprijzen al in zicht? Daar kunnen we kort over zijn: nope. Huurwebs...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.