Zoveel miljonairs wonen er in Delft

Door Iris Olsthoorn 12 september 2017

Delft is de Prinsenstad, maar betekent dat ook dat er nu nog veel ‘koninklijk rijke’ mensen wonen? Daar is een kort antwoord op te geven: nee. Uit cijfers van het CBS blijkt dat minder dan één procent van de Delftse huishoudens een vermogen heeft van meer dan een miljoen. 

Delft telt 56.904 huishoudens, waarvan maar 0.8% een vermogen van 1 miljoen of meer heeft (gemeten op 1 januari 2015). Dat zijn dus ongeveer 455 huishoudens in Delft die het meer dan dik voor elkaar hebben. Even vergelijken dan maar: in Laren is dat 10,3 procent, Bloemendaal en Blaricum allebei 9,8 procent en Wassenaar 8,7 procent. We komen dus nog niet eens in de buurt.

Deze banen

Denk je nu, ik wil ook wel miljonair worden? Dan moet je in de handel, financiële en zakelijke dienstverlening of – jawel – de landbouw gaan werken. Het grootste deel van de miljonairs is namelijk werkzaam in een van die sectoren. Wellicht vind jij hier ook wel een dikke baan en kan je een van deze paleisjes aanschaffen. 

Goede investering

Overigens, mochten er miljonairs tussen zitten die niet zo goed weten wat ze met hun geld moeten doen, wij hebben nog wel een wensenlijstje. Misschien een mooie investering?

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie