Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo gaat het park in de Schoemaker Plantage eruit zien

Aangeboden door Schoemaker Plantage 6 juli 2017

De eerste buurt van de Schoemaker Plantage is bijna af en de bouw van de tweede woonwijk is vorige week woensdag gestart. Dat betekent dat het ook tijd is om de bouwput langzaam maar zeker te veranderen in een groene buurt! Gelukkig zijn daar al een paar ideeën over en die delen we natuurlijk met jou.

Het thema van de bomen in de Schoemaker Plantage is Indian summer: dat betekent dat de blaadjes van de bomen in de herfst felrood en vuuroranje kleuren. Anders dan het thema doet vermoeden, worden er alleen bomen gepland die ook in de omgeving van Delft groeien. Dat past beter bij het duurzame karakter van de wijk.

Klimbomen

In het park worden daarom onder meer zwarte elsen, inlandse zomereiken en veldesdoornen gepland. Deze laatste is vooral leuk voor kinderen: het is een echte klimboom. In de wijk zelf worden er esdoorns en amberbomen gepland.

De buurtbank

Ruimte voor bootcamp

Naast bomen komen er in het park natuurlijk ook speeltuintjes en andere leuke dingen. De bewoners van de Schoemaker Plantage mogen hier over mee beslissen: zo zijn veel mensen enthousiast over een grote bank waar bewoners met elkaar kunnen eten. Ook een ruimte voor outdoor bootcamp is populair.

Wij zijn benieuwd hoe het er straks uit gaat zien!


Meer over Schoemaker Plantage ontdekken?

Schoemaker Plantage makelaars

Op aanvraag

Bakemastraat 97L, Delft

Bekijk meer:makelaars

adv.