Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow: Dit betaal je gemiddeld voor een huis in Delft

Door Ilse Zoutewelle 12 oktober 2017

De woningmarkt in Delft wordt door de NVM ‘oververhit’ genoemd, samen met Leiden en Amsterdam. De laatste drie maanden zijn er zelfs mínder huizen verkocht dan een jaar eerder, om de simpele reden dat er heel weinig te koop staat. Dat heeft ook invloed op – je raadt het al – de prijs. 

Het gemiddelde bedrag dat je voor een stulpje in Delft neerlegt, is niet mals: €275.000,-! Dat is bijna €10.000,- meer dan je gemiddeld betaalt in Nederland. En het zit er dik in dat dat alleen maar blijft stijgen, want een half jaar geleden betaalden we nog €223.609,-. Hoe het komt dat er weinig huizen te koop staan én de prijs zo hoog is, werd ons eerder uitgelegd door Aram van Hof van Delft Makelaardij: “Door de lage hypotheekrente is het qua maandlasten vaak goedkoper om te kopen dan te huren. Veel mensen willen dus een huis kopen. Maar er is te weinig nieuwbouw om aan de vraag te voldoen.”

In de omgeving van Delft betaal je minder

Wie liever iets minder betaalt voor zijn huis, kan beter op zoek gaan naar een huis in Rotterdam (gemiddeld €232.000,-) of Den Haag (gemiddeld €271.000,-). Maar eigenlijk willen we Delft natuurlijk niet verlaten… Doorsparen dan maar?Meer over Hof van Delft Makelaarij ontdekken?

Hof van Delft Makelaarij

makelaars

Gesloten08:30 - 17:00

Wateringsevest 26 B, Delft

Bekijk meer:makelaars

Meer over

Wonen

adv.