Binnenkijken bij Eva: ‘De IKEA-spullen moesten na mijn studententijd de deur uit’

Door Babet van Pinxteren 29 oktober 2018

We kijken binnen bij Eva de Haan. Een rasechte Rotterdammer die langzaamaan wordt ingepakt door al het moois wat Delft te bieden heeft. Na haar studie Onderwijspsychologie werkt ze inmiddels drie jaar aan de TU bij EWI als programmacoördinator en studieadviseur. Haar vriend Pieter, die ze inmiddels al 10 jaar kent, werkt ook in Delft.

Binnenkijken bij deze dame is trouwens extra speciaal: Eva is sinds kort ook gastredacteur voor indebuurt. Zelf is ze een echte duurzaamheids-fanaat en wil dat graag met jullie delen. Haar liefde voor schrijven is gaan kriebelen na het volgen van een creatief schrijven cursus aan de VAK, Centrum voor de kunsten in Delft.

Hof van Delft

Eva woont sinds een tijdje in Hof van Delft.  Zij en haar vriend hebben twee weken verbouwd en voelen zich inmiddels in deze fijne buurt achter het station erg thuis. Hoewel Eva Rotterdam gewend is, bevalt het haar hier in de Prinsenstad maar al te goed: “Ik kom er (mede door indebuurt) achter welke fantastische plekken Delft kent, waar je leuk en lekker kunt eten, waar mooie woonwinkels zitten en hoe heerlijk al het groen is wat Delft te bieden heeft. Delft is niet heel groot maar dat maakt het juist leuk.”

Bye, bye, IKEA

Voor de inrichting van haar huis heeft Eva heeft veel inspiratie opgedaan bij woonwinkel Seven Days. Haar halve inboedel bestaat naar eigen zeggen uit de vele mooie spullen die deze winkel heeft. Dat is wel anders dan toen ze nog studeerde: “Toen had ik een echte IKEA-inrichting. Maar mijn vriend en ik hebben daar met veel liefde afstand van gedaan”, lacht ze. Op de tweede etage, vanaf hun slaapkamer, hebben Eva en Pieter uitkijk op het centrum van Delft met de twee kerken en de molen. Delftser kan het niet!

 

adv.