5 x binnenkijken bij Delftse woningen met waanzinnig uitzicht

Door Iris Olsthoorn 12 november 2018

Voor de rubriek ‘woning van de week’ mogen wij een heleboel bijzondere Delftse stulpjes van binnen bekijken. Maar soms moet je voor de mooiste stukje van het huis juist niet binnen, maar naar buiten kijken! In deze vijf Delftse woningen kun je uren door de ramen turen.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Uitzicht op dríe Delftse iconen

René en Suzanne wonen in het centrum van Delft en hebben dubbel geluk: aan beide kanten van hun huis hebben ze een fantastisch uitzicht. Op het balkon kan het stel mijlen ver over de zuidkant van Delft heen kijken. En aan de andere kant zit een raam met een uitzicht waar je u tegen zegt: “Als je op de juiste plek gaat staan, zie je de torens van de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk én de Maria van Jessekerk. Als ik dat zie, voel ik me wel een echte Delftenaar, ja.”

rene van dijk blue pearls of delft

René kijkt uit over de Oude Jan, Nieuwe Kerk én Maria van Jessekerk

Echte Delvenaren zijn René en Suzanne van Dijk niet. Toch was er iets aan Delft dat ze vijf jaar gel...

Elke dag een beetje anders

Kerdy's uitzicht. Je kunt haar huis herkennen aan het schilderij van het meisje met de parel, door Kerdy zelf geschilderd
Kerdy van Vuuren staat vaak in de loggia met haar verrekijker te turen naar de vorderingen van de bouw.

De gemiddelde Delftenaar zou zijn stulpje voor geen goud willen ruilen voor een huis aan de bouwput die de Spoorzone heet. Maar Kerdy van Vuuren wel. “Ik vind het fantastisch om te zien hoe het hier steen voor steen opgebouwd wordt. Je ziet de Spoorzone werkelijk iedere dag veranderen”,  vertelde Kerdy ons een tijd geleden. “Een half jaar geleden zag het er compleet anders uit dan nu.”

Inmiddels ziet het uitzicht van Kerdy er vast en zeker weer heel anders uit!

kerdy van vuuren woont in de spoorzone

Kerdy woont naast de Spoorzone: ‘ik geniet iedere dag van de bouw’

De gemiddelde Delftenaar zou zijn stulpje voor geen goud willen ruilen voor een huis aan de bouwput ...

Aan alle kanten Delft

In de Visstraat wonen Pam en Frits in hun ruime loft. Het huis zelf is al om jaloers op te worden zo mooi, maar ook het uitzicht dat je er vanaf het dakterras bij krijgt is niet mis. “Je kunt alle kanten van Delft zien: de Nieuwe Kerk, de Oostpoort, de Oude Jan en de prachtige Molen de Roos.”

Binnenkijken in de Visstraat: Frits en Pam wonen in een loft in het hart van de stad

Midden in het centrum, met uitzicht over het dakendek van Delft, wonen Pam en Frits in de nok van ee...

Tussen twee werelden

Lydian woont in een appartement aan de Phoenixstraat. De ene kant van haar huis grenst aan het serene Agathaplein, de andere kant was tot voor kort een bouwput. “Ik leef hier echt tussen twee werelden: aan de ene kant zit het nieuwste deel van Delft, de andere kant het oudste”, vertelde Lydian ons eerder. De afgelopen jaren heeft Lydian aardig wat uurtjes doorgebracht op haar balkon, met uitzicht op de werkzaamheden. “Vooral de sloop van het viaduct was indrukwekkend: met een soort dino-bekken werden hele stukken beton weg gehapt. Ik vind het zó knap wat ze de afgelopen jaren hebben gedaan.”

Maar ook aan de andere kant van haar huis heeft Lydian genoeg te zien: “Op het Agathaplein gebeurt elke dag wel wat. Dan is er weer een bruidje, een andere keer een filmopname en toen Maxima in Delft was, zat ik op de eerste rang.”

lydian-woning-van-de-week-3

Lydian woont aan de Spoorzone én het Agathaplein: ‘Ik leef tussen twee werelden’

Toen Lydian haar toekomstige appartement aan de Phoenixstraat ging bekijken, zei de makelaar: ‘ik zo...

De hele dag mensen kijken

Lincy’s uitzicht vanuit de woonkamer

Als je van mensen kijken houdt, ben je vast een beetje jaloers op Lincy. Zij woont namelijk in een huisje aan de Brabantse Turfmarkt. En wat daar perfect kan? Juist. “Ik kan de hele middag op de bank zitten en mensen kijken, nog beter dan op het terras!”

Lincy woont aan de Brabantse Turfmarkt: ‘Je kunt hier de hele dag mensen kijken’

Er staan hier en daar dozen en en passant wordt ook nog even de wasmachine gebracht. Maar wat wil je...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.