Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alle Whatsappgroepen in Delft op een rij

Door Jantine van den Hoven 1 december 2016

Je wordt er gek van of je zweert er bij: een whatsappgroep met je buurt. In Delft zijn 11 groepen actief en dat is relatief best weinig.

11 groepen actief

In Delft is er 1,1 groep per tienduizend inwoners. Dat is natuurlijk een gemiddelde dus er zijn ook hele wijken waar helemaal niet met appgroepen in de buurt gedaan wordt. Het landelijke gemiddelde is 3 groepen per tienduizend inwoners.

De gegevens van onderstaand kaartje komen van WhatsApp Buurtpreventie Nederland. Dat is een plek waar whatsappgroepen zich kunnen registreren. Het kan dus zijn dat de appgroep met jouw buren niet meegeteld is omdat hij (nog) niet is aangemeld.

Whatsappgroepen Delft op een rij

Als je verdachte zaken signaleert, is het altijd verstandig om 112 te bellen. Maar vaak is het ook heel handig om je buren te alarmeren. Zodat ze weten dat er iets aan de hand is en zodat er meer getuigen zijn.

Wippolder

Buurtpreventie Wippolder – aanmelden (via mail)

Vrijenban

St. Joris Bende, omgeving Sint Jorisweg – aanmelden

Hof van Delft

Voor het gebied rond de winkels van de Hof van Delftlaan – aanmelden.

Princehaven

Wijk Princehaven – aanmelden

Voordijkshoorn

Voordijkshoorn Buurtapp – aanmelden
Ecowijk Buurtwacht – aanmelden

Buitenhof

Buurpreventie Reinier de Graafweg – aanmelden
Wabp Buitenhof-Gilles e.o. – aanmelden
Buurtpreventie Fledderus – aanmelden
Buurtpreventie VB Delft, de Verzetsstrijdersbuurt – aanmelden

Tanthof

Veilig Wonen Tanthof, voor Tanthof Oost en West – aanmelden

Meer informatie over de precieze buurten en aanmelden kan via deze site.

Uitstapje naar Facebook

Naar aanleiding van de Whatsapp-groep is er ook een Facebookpagina ‘Tanthof Delft Info Pagina‘ opgestart. Omdat de Whatsapp-groep voor buurtpreventiezaken moet blijven en omdat je anders gek wordt van de berichtjes.

Op de Facebookpagina kan iedereen nog even napraten. Pasgeleden behaalde de groep in Tanthof nog een groot succes door er samen met de politie voor te zorgen dat de man die telkens ruitenwissers knakte opgepakt kon worden.

Reageer

Op indebuurt Delft kun je natuurlijk ook altijd je ei kwijt, door te reageren op dit bericht bijvoorbeeld. Wat vind jij van buurtpreventie door Whatsappgroepen? Werkt dit in jouw buurt?

adv.