Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vraag de makelaar: Wat kan je maximaal lenen voor een huis?

Aangeboden door Hof van Delft Makelaarij 14 augustus 2017

Als je een huis gaat kopen of huren, komen er ongetwijfeld heel wat vragen in je op. Wat betekent het gesloten envelop principe? En wat kan je maximaal aan hypotheek lenen? Makelaar Aram van Hof van Delft Makelaardij legt het uit in de rubriek ‘vraag de makelaar’. Deze keer: wat kan je maximaal lenen voor een huis?

Aram: “De grootte van je lening voor een huis hangt onder meer af van je inkomen. Er zijn geen eenvoudige formules. Sommige mensen zeggen dat je er vanuit kunt gaan dat je 4,5 keer je jaarsalaris kunt lenen, maar het blijft maatwerk. Laat je daarom altijd adviseren door een assurantie- tussenpersoon of een hypotheekadviseur: zij kunnen op basis van je inkomen en uitgaande kosten een advies geven.”

Je betaalt niet alleen het huis

“Naast de lening voor je huis komen ook nog andere kosten kijken bij het kopen van een huis. Denk bijvoorbeeld aan de notaris die je moet betalen. Je kunt maximaal 101 procent lenen: dus dat betekent dat je maar 1 procent hebt voor andere kosten.”

Wees realistisch

“Stop zeker niet met dromen over dat mooie huis aan het water, maar blijf wel realistisch. Kijk ook verder de toekomst in als je besluit om een hypotheek op twee salarissen af te sluiten. Wellicht wil je kinderen, of wil je eerder stoppen met werken: dit zijn allemaal zaken waar je nu rekening mee moet houden. Je bent namelijk wel even zoet met het afbetalen van je stulpje…”

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Aram: hij helpt je graag verder.


Meer over Hof van Delft Makelaarij ontdekken?

Hof van Delft Makelaarij makelaars

Gesloten08:30 - 17:00

Wateringsevest 26 B, Delft

Bekijk meer:makelaars

adv.